Elkezdődött Binance bankkártyák kiszállítása

spot_img

A Binance szeptemberben dobta piacra saját bankkártyáját. A Visa alapú Binance Card eddig csak virtuális formában volt elérhető, így használatára kizárólag NFC támogatással rendelkező mobiltelefonokkal volt lehetőség. A tőzsde a napokban kezdte meg a tényleges, fizikai formában is létező kártyák kiszállítását, amiket már birtokba is vehettek első tulajdonosaik.

A Magyarországon is elérhető Binance Card-al a tőzsdei fiókunk egy teljesen külön kezelt, másodlagos számlájára átutalt kriptopénzek válnak elkölthetővé. A kártya használata a Binance részéről 2021. végéig jutalékmentes lesz, ám helyi viszonyoktól függően egyéb banki, vagy ATM költségek terhelhetik. A napi vásárlás felső limitjét 10 600 dollárban (a virtuális kártyánál 1060 dollárban), az ATM-es pénzfelvételét pedig 350 dollárban határozták meg.

A fizetéseket a kártya mindig a használat helyének hivatalos fizetőeszközében hajtja végre és alapesetben 1%-os pénzvisszatérítéssel jutalmazza tulajdonosát, de BNB tokenek tartásával ez akár 8%-ig is növelhetö. A Binance Card jelenleg az alábbi valuták elköltését teszi lehetővé: EUR, BNB, BTC, ETH, BUSD, SXP.

A kártyát a Binance által felvásárolt fizetési szolgáltató, a Crypto.com egyik vetélytársának is tekintett Swipe bocsátja ki, aminek SXP tokenjei szintén elérhetőek a tőzsde kínálatában. Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy a Swipe is rendelkezik egy saját VISA alapú bankkártyával, aminek kezelője ugyanaz a bank, mint amelyik a Binance Card működését is felügyeli. A felhasználók emiatt nem birtokolhatják egyszerre mind a két kártyatípust. Aki használni kezdte az egyiket, annak fel kell függesztenie azt, ha a másikat is szeretné kipróbálni.

A Binance Card igénylése ingyenes, ugyanakkor ügyfélazonosított Binance számlát igényel. Az első használat előtti aktiválásra a tőzsdei fiók Binance Card Wallet menüpontjában van lehetőség. A folyamat során a kártya hátoldalán található 3 jegyű CCV kódot kell begépelni, ami után megkapjuk a kártyához rendelt PIN kódunkat. Az aktiválásra a rendelés leadását követő 45. napig van lehetőség, ezután a kártya deaktiválásra kerül. A virtuális kártya már a postázás ideje alatt is szabadon használható és a Google, valamint Samsung Pay alkalmazásaival is összeköthető.

Aki szeretné, ezen az oldalon rendelheti meg a saját Binance kártyáját.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img