Az FTX-en már a Coinbase értékére is fogadhatsz

spot_img

A Coinbase gőzerővel készül a cég tőzsdei bevezetésére.

Az amerikai tőzsdefelügyelethez már elküldték a regisztrációs dokumentumokat és hamarosan hozzálátnak az első publikus tőkebevonáshoz. Várhatóan 2022 június elsején lesznek először kereskedhetőek a Coinbase részvényei.

Addig is megvan rá a mód, hogy spekuláljunk a Coinbase értékére és kapitalizációjára. Az FTX ugyanis tegnap vezette be új határidős szerződését, a CBSE pre-IPO kontraktust. A szerződés segítségével spekulálhatunk arra, hogy a Coinbase részvényei milyen áron lépnek majd piacra. Ezzel együtt az aktuális piaci kapitalizació is leolvasható a szerződésből.

A határidős kontraktus lejárata az említett 2022-és időpont, amikor először lépnek tőzsdére a Coinbase papírjai. Ha valami miatt mégsem listáznák a tőzsdék, akkor átmennek egyszerű tokenizált részvénybe ezek a derivatívák.

A cikk írásakor 231 dollárt ért egy kontraktus, vagyis a Coinbase kapitalizációja most nagyjából 58 milliárd dollárt tenne ki.

A szerződéseket 5X tőkeáttétellel lehet kereskedni, USD ellenében.

Az FTX nem először listázott pre-IPO céghez kötött papírokat: a múltkor az első ilyen az Airbnb-é volt.

Sam Bankman, az FTX vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy „eléggé egészséges volumennel” indult meg a kereskedés és örült, hogy a közösség kérését sikerült teljesíteniük a kontraktus bevezetésével.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img