Apple, Microsoft, Amazon, Google, Facebook, Tencent, Tesla, Alibaba, Bitcoin

Megosztom

Bár már egyre jobban várjuk a törvényszerű korrekciót, ami vagy bekövetkezik hamarosan, vagy nem, a bitcoin növekedése töretlen. Ma ismét ATH-ra ébredtünk, 35 000 dollárt kértek egyetlen egyért a kriptopénzből, ezzel együtt a piaci kapitalizáció is ismét növekedett, így Satoshi álma bekerül a top 10 legértékesebb “vállalat” közé.

Bizony illusztris társaságról van szó, már az elmúlt hetek során is egyre feljebb kúszott a kriptopénz a listán, a mostanra elért 642 milliárd dolláros összértékével azonban bekerül a legszűkebb körbe, a pszichológiai szempontból jelentős top 10-be. Alább a lista, ránézni is öröm:

Bizony a Bitcoin már a kilencedik legértékesebb eszköz a világon, ha a bull run töretlenül folytatódik a következő hetek során, akkor könnyen lehet, hogy újabb helyezéseket ragad el a lista nagy öregjeitől. Hiszen a fenti képen még “csak” 637 milliárd dolláros tőkeérték szerepel, cikkünk születésekor azonban már 640 milliárd felett jár, ezzel alig több mint 10 milliárd választja el a nyolcadik helyezettől, az Alibabától.

De kriptopénz mércével mérve nincs túlságosan messze az elektromos autóiról ismert Tesla sem, ha sikerül letaszítani a dobogó hetedik helyéről, akkor jöhet a kínai tech óriás, a Tencent.

De miért is fontos mindez? Azért, mert a gazdasági világ, és úgy általában mindenki a nagy nevekre figyel. Ahogy azt már sokszor felfedezhettük, az emberek nem racionális lények, imádják a leg-leg-legeket, a színpad csillogását, ezen az áron keresztül néznek akár olyan cégeken is, amiknek adott esetben jóval nagyobb befolyása és gazdasági súlya van, mint az aktuális nehézsúlyú bajnoknak.

A lényeg az, hogy ennek a listának nagy marketing értéke van a bitcoin számára, nagyon jót tesz a megítélésének és az ismertségének. Egész egyszerűen azért, mert olyan brandnevek mellett szerepel, amiket az emberek ismernek, így végleg kitörhet a kétes hírnév mögül, lerázhatja magáról a “bűnözők pénze” narratívát.

Ugyanezen megfontolásból szokták azt csinálni feltörekvő cégek, hogy amint van egy médiamegjelenésük, kiteszik az adott lap, TV vagy rádiócsatorna logóját az oldalukra, hiszen jól tudják, hogy bizalmat épít, ha egy jól ismert branddel együtt mutatkoznak.

Ez pontosan az a pszichológiai megfontolás, logika, mint amikor kapásból bizalmat szavazunk valakinek, akit egy barát mutatott be, legyen szó lakáskiadásról, vagy bármi másról. Igazán örömteli hírről van tehát szó, csak remélni tudjuk, hogy hamarosan újabb és újabb helyezéseket lépegethet előre a bitcoin.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel