Egy kriptós vállalatokat követő ETF-et engedélyeztetne a VanEck

Megosztom

Miután az elmúlt években többször is sikertelenül próbált Bitcoint követő ETF-et létrehozni a társaság, a VanECK most azzal próbálkozik, hogy a kriptopénz iparban mozgó cégeket gyűjtő ETF-et hozzon létre. A tervezett ETF kérelme már az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC előtt van.

A beadvány szerint az új ETF neve Digital Assets ETF lenne. A mögöttes index, amit trackelne az új ETF az MVIS Global Digital Assets portfóliójából kerülne összeválogatásra. Innen legalább az ETF tartalmának 80%-a kerülne ki. A maradék részben a VanEck a tőzsdén elérhető, kriptopénz iparban üzletelő vállalkozások részvényeit követné. Ebbe beletartoznak a technológiai, a bányászattal foglalkozó és a különböző fejlesztő vállalatok.

A VanEck kritériumai szerint a vállalatoknak a bevételük legalább 50%-át a digitális valutákkal kapcsolatos üzleti tevékenységből kell szerezniük.

A VanEck – ami egyébként egy 50 milliárd dollárt kezelő, 60 éves múltra visszatekintő amerikai befektetéskezelő, egy Bitcoin ETF kérvénye még a SEC előtt áll. Ezt az év vége előtt nyújtották be és várnak az engedélyezésre, de valószínűleg az is visszautasítással találkozik majd. A legújabb Digital Assets ETF viszont elég jó esélyekkel indul. Ha átmegy az engedélyezésen, egy újabb lehetőség nyílik meg a befektetők számára, hogy a kriptopénz ipar hullámaiból kivegyék a részüket.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel