Zakatol a BNB, csúcson a Binance Smart Chain aktivitás

spot_img

Már a negyedik legnagyobb kriptopénz a Binance natív tokenje: a Binance Coin nemrég beelőzte az ADA-t és a DOT-ot is. Az árfolyam tekintetében pedig megállíthatatlannak tűnik: már a második óriási rallyját tartotta februárban. Tegnap óta +54%-ot ment, amivel lassal alulról fogja súrolni a 200$ dollárt.

Év eleje óta 413%-os pluszban van, csak februárban pedig megnégyszerezte értékét.

A volumen tekintetében is rekordot döntött a BNB: ma már elérte a 8,3 milliárd dolláros 24 órás volument.

Az árfolyam növekedéséhez az is hozzájárult, hogy egy szélesebb közönség kezdte használni a Binance Smart Chain-t, a Binance saját fejlesztésű token ökoszisztémáját. Ehhez pedig szükségük van BNB-re, de a láncon található tőzsdék is aktívan használják a tokent.

A Binance Smart Chain komoly konkurense lett az Ethereumnak. Nem csak gyorsabb, de jelentősen olcsóbb váltásokat is lehetővé tesz. Az Uniswap-on váltóknak az Ethereum lánc költségei miatt gyakran 40-80$-t is ki kell csengetniük egy-egy swapnál. Ezt már nem mindenki tudja bevállalni, ezért a Binance Chain-t kezelő váltók jó alternatívát jelenthetnek számukra.

Már 8,39 milliárd dollárt vittek át a BSC DeFi tőzsdéire. Csak az elmúlt 24 órában ez +18%-al nőtt.

A DeFi szektort eddig az Ethereum uralta, de mára már a DeFi tőke 17%-át elszívta a Binance Smart Chain hálózat. Amíg tart az altcoin szezon, ennek az aránynak csak a növekedésére számítunk.

“A BSC átment egy kritikus ponton. Mostantól minden tárca- és más eszköz fejlesztőjének gondolnia kell a BSC támogatásra, nem csak az Ethereuméra.”

– tweetelte CZ, a Binance igazgatója

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img