Binance: útmutató a bankszámlás be- és kifizetésekhez

spot_img

A Binance felhasználói egy ideje már bankszámlás utalással is befizethetik, vagy kiutalhatják pénzüket a tőzsdei számlájukól. Az utóbbi időben több kérdés is érkezett hozzánk ezzel kapcsolatban, ezért összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

A Binance az Európa szerte támogatott SEPA tranzakciós rendszert használja, ami hazánkból is elérhető. A SEPA-val végrehajtott befizetések ingyenesek, a kiutalásokat viszont 0.8 eurós jutalék terheli. A hétköznap munkaidőben (8:00-17:00) indított utalások általában néhány percen belül jóváírásra kerülnek, azon túl viszont várnunk kell a következő munkanapig. Egyes esetekben kérhető a SEPA Instant küldési mód is, amivel non-stop lehet pénzt utalni a tőzsdére, de ez csak bizonyos bankoknál és plusz jutalék megfizetése ellenében vehető igénybe.

Tranzakciókat végrehajtani csakis olyan bankszámával lehet, aminél a tulajdonos neve megegyezik a Binance fiókban megadott névvel, vagyis a SEPA tranzakciók csak ügyfélazonosított fiókokkal vehetők igénybe.

Ha a Binance-en már megadtuk az adatainkat, de ezeket nem erősítettük meg az igazolványainkról készített képek feltöltésével, akkor maximum 300 dollár értékig hajthatunk végre beutalást. A limit megemeléséhez be kell fejezni az ellenőrző folyamatot. Erre egy befizetés kezdeményezése során is lehetőségünk van. A 300 dolláros limithez a következő adatokat kell megadni:

  • Név, email cím, születési dátum, nemzetiség és lakcím.

A pénzt a befizetések aloldalon tudjuk átutalni a Binance számlánkra.

Itt a bal oldalon választhatjuk ki a SEPA utalásokat és hogy milyen pénznemben szeretnénk végrehajtani a tranzakciót. Ha már befejeztük az ügyfélazonosítást, akkor a jobb oldalon adhatjuk meg, hogy milyen értékben és milyen kriptopénzt szeretnénk vásárolni. Ha még nem ügyfélazonosított a fiókunk, akkor egy sárga színű ‘Verify Now’ gombot fogunk látni, amivel elkezdhetjük a folyamatot.

Ha megadtuk hogy mit szeretnénk venni, megkapjuk azokat az adatokat, amelyekre szükségünk lesz a banki tranzakció elindításához.

A referencia kódot ne felejtsük el megadni a tranzakciós űrlap megjegyzések/referenciák sorában, különben nem fogja tudni a tőzsde,hogy tőlünk érkezett a pénz.

Ha ezzel is megvagyunk, már nincs más teendők, mint megvárni, amíg jóváírják a fiókunkon a pénzt. Ha bármilyen okból meghiúsulna a befizetés, (például nem adtuk meg a referencia számot, vagy nem egyezik a bankszámla és a tőzsdei fiók tulajdonosának a neve) akkor a Binance 7 munkanapon belül visszautalja a pénzt a feladónak.

Ha esetleg többet fizetnénk be, mint a napi limitünk, akkor egymást követő napokon kerül jóváírásra a teljes összeg. Például 5000 eurós napi limitnél egy 15 000 eurós utalás három munkanap után fog teljes egészében megjelenni a tőzsdei számlánkon.

Kiutalást csak olyan tőzsdei fiókról lehet kérni, ahonnan legalább egyszer már befizettünk.

A Binance információs oldala szerint jelenleg nem támogatottak az alábbi szolgáltatóktól érkező tranzakciók: Fire (Írország), Monzo (UK), Revolut (UK), Transferwise (UK).

A Binance befizetések aloldalát ezen a linken keresztül érheted el, kérdéseidet pedig a Discord csatornánkon is felteheted.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img