100, tíz éve alvó BTC mozdult meg

spot_img

A bálnák figyelése külön “szakmává” kezd válni a piacon, nem véletlenül, hiszen nagy jelentőségű, akár az egész piacra hatást gyakorló szereplőkről van szó. Egy bálna csúnyán meg tudja rángatni az árfolyamot, ha elad, persze ennek fordítottja is igaz. A lényeg a lényeg, most ismét jeleztek a bálnavadászok, eztúttal azonban egy egészen különleges fenevad bukkant a felszínre.

Mintegy 100 bitcoinról van szó, ám a csillagászati összegen túl az is izgalmas, hogy pontosan mikor, vagyis hogyan bányászott coinok mozdultak meg. Eddig alig egy tucat példát láthattunk arra, hogy bő tíz éve elhelyezett összegek mozduljanak meg, ez teszi különlegessé az eseményt.

Két külön tárcában tárolta az ismeretlen a bitcoinjait, leszámítva egy elhanyagolható összegű vásárlást, amivel tovább növelte a teljes összeget, semmilyen egyéb aktivitást nem mutatott az elmúlt évtized során. Az teszi igazán szokatlanná ezt az összeget, hogy még abból az időszakból szarmázik, amikor nem GPU-kkal, pláne nem ASIC bányagépekkel, hanem hétközapi laptopokkal lehetett bitcoint bányászni.

A bányászat részleteiből, az utolsó, időben egymáshoz közel kibányászott blokkokból, illetva használt címekből derül ki, hogy egyazon személyhez (vagy személyekhez) kapcsolódik a két tárca, ami összesen 100 BTC-t tartalmaz. Felmerült, hogy esetleg Satoshiról van szó, ez azonban nem valószínű, hiszen a rejtélyes alapító egymillió bitcoinnal rendelkezik a feltételezések szerint, illetve a blokkszámok tartománya (tól-ig) sem stimmel ebben az esetben.

Bő hatszázezres növekedésen ment keresztül ezeknek a coinoknak az ára, hiszen a kibányászásuk idejében 8 centnél járt a kriptopénz. A teljes összeg jelenlegi értéke mintegy öt millió dollár. Ha most szeretnél bitcoint, vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk, megbízható szolgáltatásról van szó.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img