Tőzsdére megy a Coinbase, de még vizsgálatok folynak ellene

spot_img

Az Egyesült Államok legnépszerűbb kriptopénz váltója hamarosan megjelenik a tőzsdén is, miközben állami és szövetségi szinten még több vizsgálat sem zárult le ellene.

A cég 2017 óta áll az Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság vizsgálata alatt. Emellett a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet tavaly decemberben egy idézést küldött nekik, amiben bizonyos adatok bemutatására kérték őket. Egy hasonló idézést kaptak Kalifornia ügyészségétől, még 2019-ben, amiben a működéssel, az ügyfélszolgálattal és a panaszkezeléssel kapcsolatos adatokra voltak kíváncsiak. Massachusetts állam szintén ugyanezekért idézte be a céget.

Az ilyen lezárás nélküli vizsgálatok általában kockázati tényezőként szerepelnek egy tőzsdére készülő társaság megítélésében. Ennek ellenére az előrejelzések szerint a Coinbase-é lesz az év egyik legnagyobb publikus tőkeemelése. A Coinbase nagyon igyekszik meglovagolni a Bitcoin iránti érdeklődés új hullámát, a nyereségük 2019 óta megduplázódott. A potenciális befektetőinek pedig ez egy elég nagy csábítás lehet.

A CFTC már három éve azért vizsgálja a Coinbase-t, mert kétségek merültek fel a kriptopénzek bevezetése, a belsős kereskedés és általában a kereskedés tisztességes mivolta kapcsán. A Bitcoin Cash listázásának vizsgálata még mindig terítéken van, akárcsak egy volt munkatárs belsős kereskedése vagy az Ethereum piacon történt potenciális manipuláció.

A Coinbase úgy nyilatkozott, hogy minden hatósággal együttműködik. A befektetői hangulat a vizsgálatok ellenére is pozitív, bár a múltkori 100 milliárd dollárra becsült cégértek után egyes források már 68 milliárdra tették a cég értékét, a tőzsdei bevezetés előtti privát kereskedelemből kiindulva.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img