Snoop Dogg és képzőművész robot gyártja az NFT-ket, a láz az ICO mániánál is nagyobb

Megosztom

Az NFT Google keresések már jóval túllépték azt a szintet, amit az ICO keresőkifejezés 2017-ben elért – írja a cointelegraph. A fő különbség az ICO-kkal szemben, hogy nem csak a tech- és pénzügyes, kriptós közegből vonzza a közönségét.

Google Trends: piros: ICO kék: NFT

Az NFT átszeli a sportot, a művészeteket, a zenét, a virtuális tereket és a gaming szférát is. A potenciális közönségük ezért szinte végtelen. A mostani mániában a mainstream sajtónak is nagy szerep jutott. Ők rendre tudosítottak az elképesztő árakon elkelt NFT-kről: a digitális művész, Beeple 69 millió dollárért adott el egy művet, 3LAU zenész pedig az új albumának NFT-jét 11,7 millió dollárért adta el.

A kriptopénz váltással foglalkozó crypto.com nemrég bejelentette, hogy egy új NFT piactér megalkotását tervezi. A megjelenésekor olyan zenészek fognak itt dalokat megjelentetni, mint Snoop Dogg, Lionel Richie, vagy Boy George. De az Aston Martin, ami újra szerepelni fog a Forma-1-ben, is készül több NFT-vel, amikbe a szereplésük első pillanatait foglalják majd bele. A piactér két nap múlva nyitja meg a kapuit és az együttműködő zenészek és brandek miatt újra a sajtó figyelem központjába kerülnek.

De nem csak valódi művészek adnak el iszonyatos összegekért NFT-ket. Gaka-Chu egy olyan mesterséges intelligencia és robot, ami évek óta művészeti alkotásokkal foglalkozik. Tegnap pedig megkapta az első két licitjét egy-egy művére, összesen 2 ETH értékben.

A robot NFT-jéhez az alkotási folyamat is beletartozik videó formában.

A legutóbbi nagy durranás az NFT-k világában egy félmillió dolláros ingatlanvásárlás volt. Az ingatlan természetesen virtuális, amit egy virtuális Marsi tájon helyeztek el és legfeljebb arra jó, hogy VR tech-el lehessen körbejárni. A 288 ETH-t kifizető vevőt az sem tartotta vissza, hogy ezért az árért akár több valódi ingatlant is vásárolhatna.

Sokak szerint az NFT-k jelenleg a buborékuk csúcsát élik és hamarosan konszolidálódik a piacuk. Ez alapján nagyon hasonló pályát fog leírni, mint minden diszruptív technológiára épülő startup: az elején óriási várakozások és rengeteg tőke érkezik a befektetőktől, majd jön a kiábrándulás és ha jó a termék, akkor végül megtalálja a helyét a fogyasztói piacokon, ahonnan beindulhat egy fokozatos növekedés.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel