Kripto-bizottságot hív életre az USA kormánya

Megosztom

Gyomorrúgásra ébredtünk péntek reggel, Joe Biden amerikai elnök ugyanis megduplázta a tőkenyereség után fizetendő adót, ezzel komoly pánikot, eladási hullámot okozva a hagyományos piacokon, ennek hatására a kriptopénzek piacán is. Emellett egy másik, kevésbé hajmeresztő, ám mégis elgondolkodtató hír is érkezett a tengerentúlról, a kormányzat külön bizottságot tervez felállítani kriptopéz témában.

A testületet a SEC (Securities and Exchange Comission), vagyis a tőzsdefelügyelet, és más felügyeleti szervek munkatársai közösen alkotják majd a tervek szerint. Az egyéb szervezetek között van a Commodity Futures Trading Comission is, ez a SEC mellett egy kevésbé ismert, ám nem kevésbé jelentős szervezet az amerikai állam rendszerében.

“Külsősöket”, ebben az esetben civileket, vagyis piaci szereplőket is várnak tanácsadói feladatokra, ez mindenképp bíztató, előremutató része az elképzelésnek. Az összetett törvénykezési rendszerben a “ház” már továbbengedte a javaslatot, most a szenátus elé kerül, az ő feladatuk lesz eldönteni, hogy valóban felállhat-e a szóban forgó bizottság.

Az egyik legnagyobb kérdés a kriptopénzek kapcsán, amivel a SEC is régóta kűzd, hogy security, vagy úgynevezett comodity besorolást kapjanak, pontosabban melyikre melyikre meghatározás illik jobban. Többek között ebből pattant ki a Ripple elleni SEC per is, álláspontjuk szerint értékpapírokat adtak el a befektetőknek, úgy, hogy erre nem lett volna jogosultságuk.

A SEC élére nem mellesleg éppen most került az a Gary Gensler, aki évek óta tart blokkláncról, bitcoinról kurzusokat diákjainak, mélyen érti és ismeri a piacot, ez szintén jó jel. Meglátjuk, hogy mi lesz ennek a bizottságnak a sora, ha egyáltalán feláll, jelen állás szerint úgy néz ki, hogy valóban lesz ilyen testület, hamarosan el is kezdi a munkáját.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel