Szigorítások Dél-Koreában

spot_img

A Bank of Korea (Dél-Korea központi bankja) azt tervezi, hogy kiterjesztené hatáskörét és szigorúan felügyelné a kriptokereskedési tevékenységeket.

A The Korea Herald legutóbbi jelentése szerint a BOK, az ország központi bankjáról szóló törvény 87. cikkelye alapján kér felhatalmazást, amely alapján kimondják: “Kiterjesztjük jogi hatáskörünket, a pénzügyi intézményektől bekérhető dokumentumok alapján a bankszámlákon keresztül végrehajtott kriptopénz tranzakciók ellenőrzése terén”. A központi bank ugyanis aggódik, hogy a törvénytelen kriptotranzakciók jelentős kockázatot jelentenek a belső monetáris ellenőrzési politikára nézve. A BOK egyik tisztviselője szerint a központi bank kriptoellenőrzési rendszere már idén szeptembertől elkezdődhet, ha a törvényhozók jóváhagyják.

Kötelezik továbbá a kriptovaluta váltókat, hogy ügyfeleiket teljes körűen azonosítsák. A jelentésből az is kiderül, hogy csak a “nagy négy” kripto tőzsde – Bithumb, Upbit, Korbit és Coinone – tartja magát az eddigi szabályozásokhoz.

A kriptopénz szolgáltatóknak, köztük a tőzsdéknek, letétkezelőknek, tárca platformoknak és vagyonkezelőknek szeptemberig kell elkezdeniük megfelelni az új pénzügyi jelentési követelményeknek. Azok a vállalatok, amelyek nem tartják be a rendelkezést, vezetőiket akár öt év börtönbüntetésre is elítélhetik. Dél-Korea 2022. januárjától 20%-os nyereségadót is be fog vezetni a 2,5 millió won (2230 dollár) feletti kriptokereskedési nyereségekre. A kriptószabályok szigorítása ellenére a kriptovaluták utáni kereslet továbbra is az egekben van Dél-Koreában.

Ha Bitcoint, Ethereumot, Bitcoin Casht vagy XRP-t vásárolnál a Binance-t ajánljuk! További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a Youtube-on találsz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img