Jön a kripto kereskedés az Interactive Brokers-re

spot_img

A világ egyik vezető brókere, az Interactive Brokers ma bejelentette, hogy a platformjain elérhetővé teszik a kriptopénz kereskedést. Ez várhatóan a nyár végére megtörténik.

A vezérigazgató, Thomas Peterffy szűkszavú nyilatkozatai alapján arra tudunk következtetni, hogy gyakorlatilag spot kereskedést tesznek majd lehetővé – valószínűleg a BTC és a nagyobb altcoin párokon.

A spot tőzsdéken valódi coinokat tudunk valódi coinokra cserélni – ellentétben például a derivatív piacokkal, ahol különböző szerződések cserélnek gazdát. Ha te a Binance-en kereskedsz és nem a Futures-t és nem is a margin trading-ot használod, akkor te is egy spot piacon kereskedsz.

Peterffy elmondta, hogy a nagy érdeklődés miatt döntöttek a kriptopénzek bevezetése mellett.

“A legnagyobb kihívás talán az, hogy hogyan tudod az ügyfeleidet 100%-ban biztonságban tudni. Hogyan tudod bebiztosítani, hogy senki se lopja el a coinjaikat, úgy, hogy szinte lehetetlen kideríteni, hogy kinél vannak. Erről majd többet tudok mondani, ha készen állunk a nyitásra a nyár végén”.

– mondta egy friss CNBC interjúban az IB vezérigazgatója.

Az Interactive Brokers egy bizonyos mértékig eddig is nyitott volt a kriptopénzek felé. Egyrészt rmár 2017 óta elérhető náluk a CME-s Bitcoin Futures, másrészt idén már tettek utalásokat arra, hogy előbb-utóbb bővítik a kriptopénz felhozatalt.

Az Interactive Brokers a hagyományos kisbefektetők egyik kedvenc brókere és a termékskála bővítésével még inkább egyszerűbbé válik belépni a piacra azok számára is, akik nem akartak váltani a jól megszokott platformról. Az IB szinte az egész világon jelen van, 1,33 millió ügyféllel, akik csak az év első negyedévében 330 milliárd dollárnyi befektetést tartottak a brókernél.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img