Kína ismét nekiment a bitcoinnak, a pénzintézetek és az AliPay is befagyaszthatják a tulajdonosok bankszámláit

spot_img

A bitcoin a hétfő délelőtti órákban hirtelen több ezer dollárt vesztett az értékéből, miután a világ harmadik legnagyobb bankja egy vele kapcsolatos felhívást tett közzé honlapján.

A világ legnagyobb bankjai

Az Agricultural Bank of China ma délelőtt arról adott ki közleményt, hogy minden olyan ügyfelének számláját befagyasztja, aki bitcoinnal, vagy más kriptovalutákkal kapcsolatba hozható tranzakciókra használja fel a náluk letétbe helyezett pénzét. A döntést a virtuális valuták által gerjesztett spekulációs hatás veszélyeivel indokolták, ami viszont különössé tette az egészet, hogy az üzenetet a bank nagyjából 15 perccel annak megjelenése után törölte a honlapjáról.

A szöveg Google translate-el készített angol fordítása

A visszavonás ellenére, a magyar idő szerint reggel 8:15 körül megjelenő felhívás látható nyomot hagyott a grafikonon, hatására a BTC alig fél óra alatt mintegy 2000 dollárt vesztett az értékéből.

Frissítve 12:40: a cikkünk megjelenése előtti percekben az üzenet ismét felbukkant a bank oldalán, amivel egy időben Kína legnagyobb online fizetési szolgáltatója, az Alipay is hasonló felhívást tett közzé. Beszámolók szerint egy ma délelőtti tanácskozáson az ország központi bankja is arra kérte a kínai pénzintézeteket, hogy azok ne segítsék tovább a kriptovaluták kereskedését lehetővé tevő tőzsdék működését, emellett pedig azonosítsák és tegyenek jelentést az ilyen jellegű tevékenységet folytató ügyfeleikről.

További hírek és elemzések Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img