Esik a hashrate, bővül a Lightning Network

spot_img

Az elmúlt két hónap meglehetősen turbulens eseményei után megnéztük, hogy miként fest a Bitcoin hálózat, hogy hatott rá az elmúlt időszak. A változás látványos, nem csak rossz hírek vannak azonban. Csapjunk bele!

A Lightning Network rendszere szépen bővül, június 21-én már bő 12 000 csomópont volt része. Ez örömteli a Bitcoin életében, hiszen ezzel a technológiával lényegesen gyorsabbá válnak a tranzakciók. A piros oszlopok azokat a csomópontokat jelölik, amiknek nincsenek Lightning Network csatornáik, a Bitcoin Visuals adatai szerint jelenleg egyetlen egy ilyen van.

A hashrate viszont már nem fest ilyen jól, alaposan megtépázta Kína ezt a mutatót. Ahogy arról mi is beszámoltunk, számos bánya kényszerült bezárásra, legjobb esetben is távozásra az ázsiai országból. 97 EH/s a jelen hashrate, május elején még 178 volt ugyanez az érték.

Természetesen az árat is megtépázták az elmúlt hetek eseményei, a fenti ábrán pontosan az árfolyam látható, ez a piros grafikon. A kék pedig a 200 napos egyszerű mozgóátlag, jól látszik, hogy nemég megtörtént a kettő kereszteződése, amit sok elemző kifejezetten rossz jelnek tart.

A másodpercenkénti tranzakciószámot mutatja be a fenti ábra, ennek csúcsa 2017 december 11-én volt, 4,67 tx/s értékkel. Az elmúlt hetekben ez az érték is visszaesett, jelenleg 2,35 a tx/s.

Számos egyéb mutató van még a Bitcoin blokklánc életében, amiről beszélni lehet és érdemes, most azonban csak azokra a mutatókra fókuszáltunk, amiket érinthetett a májusi bő 50%-os korrekció. A Lightning Network pedig azért került bele mai összefoglalónkba, mert fontosnak éreztük bemutatni, hogy a Bitcoin fejlődik a piac aktuális hangulatától függetlenül is. Ha most szeretnél bitcoint vagy más kriptopénzeket vásárolni, mi a Binance használatát javasoljuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img