Robbant a Shiba tőzsdéje: két nap alatt 1,5 milliárd dollár

spot_img

Két nappal ezelőtt megnyitotta kapuit a ShibaSwap decentralizált tőzsde. A kezdetben mémprojektnek indult coin fejlesztőinek tőzsdéje két nap alatt elérte az 1,5 miliárd dolláros TVL-t, vagyis a stakingban és a farmolásban tartott összeget.

Összehasonlításképpen, a decentralizált tőzsdék TVL toplistájának első helyén az Aave szerepel, 10 milliárd dolláros értékkel, a régi motoros Yearn.Finance-en vagy a SushiSwap-on pedig 3,6 ill. 2,8 milliárd dollárt tartanak.

Ráadásul a ShibaSwap az 1 milliárd dolláros határt már 24 órával a megnyitása után elérte.

A masszív mennyiségű beutalások miatt az Ethereum hálózat gas jutalékai is újra meredeken emelkedni kezdtek a napokban, pedig a piac bezuhanás óta elég kedvezően alakultak.

Mint az összes DeFi tőzsdén, a ShibaSwap-on is lehetőséged van kamatot farmolni. Ez a “Top Dog” névre keresztelt programmal tudod megtenni, ahol a SHIB vagy a LEASH tokenek lezárásával tudsz BONE tokeneket farmolni.

A Shiba Inu projekt tavaly nyáron indult, a SHIB tokennel, ami idén májusban, a mém- és kutyás coinok népszerűségének a csúcsán futott be. A többi kevésbé szerencsés coinnal ellentétben, a Shiba körül továbbra is pezseg az élet, ami az eléggé elkötelezett közösségnek, a “Shiba Inu Army-nak” is betudható.

Májusban maga Vitalik Buterin, az Ethereum atyja 6,7 milliárd dollárnyi SHIB tokent és más mémcoinokat égetett el, majd a maradék részüket India koronavírus elleni küzdelmének adományozta. Akkor Buterin-t azzal is megvádolták, hogy bedöntötte a piacot és rá fogták a token 40%-os esését. Akkor sokan azt hitték, hogy vége a projektnek, de amint a fenti ábra is mutatja, a Shiba Inu köszöni szépen remekül van.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img