Senkinek sem tetszik a TradingView új logója

spot_img

Új logót kapott a TradingView. Az ezt felvezető kampányhoz egy reklámfilmet is forgattak, melynek főszereplője az az Alex Honnold lett, aki a kötél nélküli hegymászást bemutató Oscar-díjas dokumentumfilmben, a Free Solo-ban feszegette az emberi teljesítőképesség határait.

A TradingView reklámja a felkészülés fontosságáról szól. Habár Honnold szinte függőleges falak megmászására is képes, minden kísérletét komoly tervezés előzi meg, mely során a centiméterről centiméterre méri fel a csúcsig tartó utat.

“A kereskedés olyan, mint a hegymászás. Alaposan szét kell néznünk, mielőtt lépésre szánnánk el magunkat.”

Voltak akik erőltetettnek, mások találónak és kreatívnak minősítették a TradingView kisfilmjét. Amiben viszont szinte teljes egységre jutott a kereskedő társadalom, hogy mindenki lehúzta a platform új, a régi kék felhőt leváltó logóját.

A TradingView régi és új logója

Pedig az oldal részletes magyarázatot is fűzött az új jelkép megjelenéséhez:

Az új logó a T és V betűkből tevődik össze, melyeket középen egy pont választ el össze. A bal oldalon látható T egy keretet jelképez, ami nem más, mint maga a TradingView elemző felülete, amin keresztül naponta milliók tájékozódnak kedvenc kriptovaluták, részvényeik, vagy más befektetési eszközeik állapotáról.

A középső pont a szemet jelképezi, mert “alaposan szét kell néznünk, mielőtt lépésre szánnánk el magunkat.”

A harmadik jelkép, vagyis a V jobb szárnya pedig az ábrázolja, amire minden kereskedő vágyik, vagyis hogy az árfolyam a képernyő jobb felső sarka fölé haladva, emelkedő pályán mozogjon. (Mondjuk ez a shortolókra már nem igaz, de a részletekbe most ne menjünk bele.)

A közzétett indoklás senkit sem hatott meg és tegnap végül már annyi kritika érkezett az új jelképpel kapcsolatban, hogy a TradingView közösségi oldalán egy felhívás jelent meg: készítsetek jobbat, ha tudtok. Mivel egy éves prémium tagságot ígértek a legjobb beküldőnek, több százan tették közzé saját javaslataikat, melyek közül a legnagyobb közösségi sikert egy Windows Painttel meghúzott T és V betű aratta, amit viccből néhány órára a Tradingview is kitett, mint hivatalos Twitter profilképet.

Ma reggel viszont már ismét az új logó fogadta a TV látogatóit, vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy a közösség ereje sem tudta váltásra kényszeríteni az oldal tulajdonosait. A TradingView a logó mellett más változások és újdonságok bevezetését is megszellőztette, de ezekről csak egy későbbi időpontban fognak tájékoztatni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img