Pénzügyi szolgáltató óriás a zöld bitcoin bányászatban

spot_img

A Blockstream Bitcoin infrastruktúra vállalat a Macquarie Group-al együttműködve új bitcoinbányász ​​létesítményt épít, amelynek középpontjában a karbon semleges energiaforrások állnak.

A Blockstream 2017 óta bányászik bitcoint az Egyesült Államokban és Kanadában, működéséhez többek között vízerőműveket is használ.

A Macquarie egy pénzügyi szolgáltató csoport, amelynek székhelye az ausztráliai Sydneyben található. 550 milliárd AUD (411 milliárd USD) értékű kezelt vagyonnal a Macquarie világszerte 32 piacon tevékenykedik. Pénzügyi tevékenységeken túl a cég megújuló energiaforrások fejlesztésén, a speciális tanácsadáson, a tőkebevonáson és a tőkebefektetéseken át számos más szolgáltatást is kínál.

A befektető csoport vezető szerepet tölt be a globális szinten zajló megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos fejlesztések támogatásában. Közel 44 gigawattnyi elektromos energia előállítására alkalmas fejlesztésben, építésben és üzemeltetésben érdekeltek eddig.

Az partnerség részeként a Macquarie a Blockstream által épített új bányászati ​​létesítménybe fektet be. A két fél lehetőségeket keres arra, hogy a jövőben kizárólag megújuló energiaforrásokkal működtesse kiriptobányász műveleteit.

Zöld bányászat

A Blockstream Macquarie-val kötött új partnersége a korábban bejelentett Aker-el és a Square-el való együttműködésre épül, amely szerint alternatív és megújuló energiával működő Bitcoin bányászati projekteket építenek ki a jövőben. A Macquarie-val közös új kezdeményezés kezdetben bányászhardverek üzemeltetését foglalja magában, és a zöld energia-infrastruktúra kiépítésével fokozatosan fog bővülni.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/blockstream, btctimes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img