spot_img

Mobil alkalmazások a kriptovaluta kereskedéshez 

spot_img

Bevezetés a kriptovalutákba

A kriptovaluták manapság rendkívül népszerűek pénzeszközök, de gyakran szólnak a hírek arról, hogy emberek pénzt veszítettek el, ezért a kriptovalutákkal való kereskedésnél a legfőbb szempont a biztonság.  Annak ellenére, hogy sokan válnak áldozattá, mégis a kriptovalutákba történő befektetés és kereskedés soha nem volt ilyen egyszerű és biztonságos, mint ma. Számos brókercég engedélyezi a befektetőknek kriptovaluták eladását és vételét, hasonlóan a részvényekhez, befektetési alapokhoz és más befektetésekhez. A kriptovaluták a szerencsejátékipart is meghódították és az online kaszinó is lehet kriptovalutával fizetni. A kriptovaluta befektetési platformok egyre jobban elterjedtek és egyre többen szeretnének kriptovalutával kereskedni, azonban a kriptovalutával való kereskedés nem mindenkinek felel meg. A kereskedés erősen spekulatív jellegű és átváltási értékének változása egészen megjósolhatatlan. Ha hajlandó vállalni a magas kockázatot, akkor dönthet úgy, hogy hosszú távú megtakarításának egy részét kriptovalutában tartja.

Kriptovaluták vásárlása

Hol vehet kriptovalutát? Vagy a brókercégeknél vagy a valutaváltóknál. A legtöbb tőzsdei bróker most már kriptovalutával való kereskedést is kínál a platformján keresztül. A kriptovaluta átváltása hasonlóan történik, mint különböző valuták közötti átváltás. Különböző platformokon, asztali számítógépen, mobiltelefonon stb. folytathat kriptovalutával kereskedést.

Kriptovaluták kiválasztása

A kriptovalutával való kereskedéshez mobiltelefonos alkalmazásokat fejlesztettek ki. A legfontosabb szempontok egy kriptovaluta kiválasztásánál

  • a biztonság,
  • az ügyfélszolgálat,
  • a valuták választéka,
  • a használat egyszerűsége,
  • a kamatkeresés módja,
  • a kutatás,
  • és a díjak.

A biztonságnál az egyik legfontosabb szempont, hogy a tőke mekkora része van offline tárolva. További szempont például a magánbiztosítás megléte. Ezen kívül fontos ellenőriznie, hogy hekkerek feltörték-e korábban a rendszert. Az ügyfélszolgálat nagyon fontos új kereskedőknek, akik éjjel nappal igénybe vehetik az ügyfélszolgálatot. A kereskedők több mint 4000 kriptovaluta közül választhatnak, de a legnagyobb kriptovalutaváltók általában 50-150 kriptovalutával dolgoznak. A legismertebb kriptovaluták közé tartoznak a Bitcoin, a Bitcoin cash, a Litecoin, az Ethereum, a Binance Coin, a Tron, a Chainlink, a Tether, a Cardano, a Dogecoin, az XRP, és a Polkadot. A legtöbb platformon nagy valószínűséggel vehet Bitcoint, és további egy vagy két fontosabb kriptovalutát. Bankok, brókercégek, vagy a legjobb kriptovaluta alkalmazások különböző díjakat számolnak fel a kereskedésnél. Számos kriptovalutaváltó kamatot fizet az elnyert kriptovaluta után. Tanulmányozza át, hogy hogyan keletkezik a kamat és hogy, hogyan hozhat ki a legtöbbet egy adott időszak alatt. A kriptovaluták viszonylag új pénzügyi termékek, ezért megfelelően tanulmányoznia kell őket..

Kriptovaluta mobil alkalmazások

Gemini

A Gemini több tucat kriptovalutát biztosít és professzionális kereskedési élményt kínál. A kereskedési platform nagyon fejlett. Egy QR kód segítségével a kereskedők a kriptovalutát több mint 30000 lakossági vásárlóponton költhetik el. A kriptovaluta egyenleg után a kereskedők kamatot kereshetnek. Alacsony minimális vásárlások jellemzik. A hátrányok közé tartozik az, hogy nem kapcsolható össze bankkártyával, és néhány népszerű kriptovaluta nincs a rendszerben.

Coinbase

A Coinbase az egyik legnagyobb kriptovalutaváltó a világon, és több mint 43 millió felhasználóval rendelkezik 100 országban. A Coinbasenek csúcskategóriás mobil alkalmazása van, és fejlett kereskedőplatformmal rendelkezik. A mobilalkalmazással vásárolhat, eladhat és kezelheti a kriptovalutáját függetlenül attól, hogy hol tartózkodik. Ingyenes kriptovalutát kínál a tanuláshoz. A minimum nagyon kicsi, már 25 $-ért vehet kriptovalutát a Coinbasenél.

Robinhood

A Robinhoodot azért hozták létre, hogy a hétköznapok emberek hozzáférését segítse a pénzpiacokhoz. Nem számolnak fel jutalékot és kiváló minőségű mobilbefektetés alkalmazás tartozik hozzá. Kriptovaluta és részalapú befektetés is lehetséges. A hátrányok közé tartozik az, hogy nincs hozzáférés a befektetési alapokhoz és állandó jövedelmű termékekhez. Elég csak 1 $-t befektetni egy részvénybe és akár 1000 különböző részvénybe lehet befektetni. A Robinhoodnál Bitcoin, Litecoin és más kriptovaluták a nap bármely időszakában vehetők.

eToro

Az eToro viszonylag új kriptovaluta platformnak számít, és számos kriptovalutát biztosít a kereskedőknek. Egy egyedi közösségi kereskedési funkcióval rendelkezik, amellyel más kereskedők kereskedését másolhatja. Nagy teljesítményű kereskedőket másolva az ügyfelek optimális kereskedési stratégiát alakíthatnak ki. Az eToro viszonylag kedvező árakkal dolgozik, és emiatt nagyon vonzó a befektetők körében. Továbbá demóverziót is biztosít a kereskedőknek. A hátrányok közé tartozik az, hogy bizonyos valutáknál magas díjak találhatók. Más befektetési termékek, mint pl. részvények hiányoznak a portfolióból.

Sofi

A Sofi kifejezetten kezdő részvény és ETF kereskedők számára lett kifejlesztve, akik kiváló minőségű mobil tapasztalatot és alacsony jutalékokat keresnek. A befektetési alap befektetők és opciós kereskedők azonban nem találhatnak a Sofinál kedvező termékeket. Alacsony minimum összeg a számlánál. Magas minőségű mobil alkalmazások. A befektetők napi 24 órában és heti 7 napon keresztül kereskedhetnek ugyanazon a SoFi befektetési platformon. A jelenlegi kriptovaluta ajánlat Bitcoint, Ethereum, Litecoint, Bitcoin Casht, és Ethereum Classicot foglal magában.

Cash App

A Cash App kiválóan megfelel kezdő kereskedőknek. A Cash App egy hálózati pénzküldő rendszer, amelynek segítségével a felhasználók megoszthatják az ételt, kifizethetik a lakbért vagy online vásárolhatnak. A Cash App tulajdonképpen egy bankszámlaként működik és a felhasználóknak saját Cash App bankkártyájuk van. Különösen egyszerű felhasználói felülete van. A hátrányai között kell megemlíteni, hogy csak Bitcoin befektetéseket engedélyez és nincs más kriptovaluta. 3%-ot számolnak fel a pénzküldés egy összekapcsolt hitelkártya esetén. A kifizetési limit 2000 $ naponta, és 5000 $ hetente.

@spot_img
spot_img