Bitcoin vásárlás Magyarországon – Bitcoin gyors és egyszerű vásárlása

spot_img

A Bitcoin-nal való kereskedés manapság egyre népszerűbb és itt mi most le is írjuk, hogy hogyan vághatsz bele te magad is. Először is azonban fontos tisztáznunk, hogy mi is az a Bitcoin. Erről a kérdésről is hosszas és részletes írásokat lehet találni számtalan helyen, ezért mi most csak a fogalom sarokköveit mutatjuk be.

A Bitcoin egy olyan (digitális) fizetőeszköz, amelynek nincsen fizikai formája, csupán kódolva létezik. Ezen kívül a Bitcoin nem áll egyetlen kormány, hatóság, vagy bármilyen hivatalos szerv ellenőrzése alatt, így teljesen decentralizált. Mivel a piacon lévő Bitcoin mennyisége korlátozott (10 percenként jön létre egy és maximum 21 millió lehet), így az értéke várhatóan még egy jó darabig nőni fog. A decentralizált volta miatt nem lehetséges, hogy egy központi szerv újabb Bitcoin-okat bocsásson ki (ezzel csökkentve a Bitcoin értékét), ami rendkívül vonzóvá teszi a befektetők körében.

Bár több különböző kriptovaluta is van a piacon (és folyamatosan jelennek meg újabbak, mint a például a Dogecoin), mégis a Bitcoin vásárlás tűnhet sokak számára a legbiztosabb befektetésnek, mivel folyamatosan erősödik és a legelső kriptovalutaként már kiérdemelte sok piaci szereplő bizalmát.

Egyetlen Bitcoin jelenleg közel 20 millió forintot ér, azonban nincs ok az aggodalomra. A Bitcoin – digitális fizetőeszköz lévén – nagyon könnyen felosztható kisebb egységekre (akár tízmilliomod részekre is). Az persze, hogy mekkora egységekben kereskedhetünk vele, már nagyban függ attól, hogy melyik brókercég szolgáltatásait vesszük igénybe.

Az első lépés a Bitcoin-nal való kereskedésben ugyanis az, hogy keressünk egy olyan brókercéget, ami a számunkra legkedvezőbb feltételekkel rendelkezik. Magyarországon számos ilyen cég érhető el (pl.: eToro, Binance, Libertex). Ha kiválasztottuk a számunkra legszimpatikusabb platformot, akkor nincs más dolgunk, mint bank/hitelkártyánk segítségével elhelyezni egy letétet az adott oldalon és már el is kezdhetjük a Bitcoin vásárlást.

A részvényekkel való kereskedéshez hasonlóan, a Bitcoin-ból is profitálhatunk olyan módon, hogy az árfolyam változásokat kihasználva magasabb összegért adunk túl a felhalmozott kriptovalutánkon, mint amennyiért eredetileg vásároltuk azt. Fontos megjegyezni azonban, hogy a Bitcoin-t (és más kriptovalutákat is) már most is számos helyen elfogadják fizetőeszközkén, tehát ilyen módon is hasznunkra lehet ez a fajta befektetés.

A legfontosabb azonban az, hogy minden ilyen jellegű online kereskedést alapos kutatás előz meg, amely segít Önnek, ha nem akar nagyon gyorsan elveszíteni sok pénzt. Másrészt azok, akik belefogtak a munkába, könnyen megtalálják számításukat a kriptovaluták széles világában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img