Készen áll az indulásra a Polkadot nagy dobása

spot_img

Nagy mérföldkőhöz érkezett a Polkadot. Tegnapi bejelentésük alapján a parachainek (nagyjából párhuzamos láncoknak lehetne fordítani) készen állnak az élesítésre a főhálózaton.

A Polkadot parachainjei már az öt évvel ezelőtt bemutatott whitepaperben is fontos szerepet kaptak. A parachainek a Polkadot core funkció közé tartoznak és olyan párhuzamos hálózatokat jelentenek, amik a Polkadot központi hálózatára, a Relay Chain-re kapcsolódnak – ez biztosítja, hogy az eltérő hálózatok adatokat tudjanak közvetíteni egymás között.

A Polkadot hálózatának egyszerűsített architektúrája

Rober Hebermeier és Gavin Wood – aki az Ethereum egyik társalapítója is volt, tegnap jelentette be, hogy sok év elteltével végre a főhálózatra kerülhetnek a parachainek.

Az első parachain aukció – merthogy ezeket a helyeket gyakorlatilag elárverezik ha átmegy a hálózati szavazásán – november 11-én jöhet. Ezután hetente egy aukciót fognak tartani, egészen december 15-ig. Egy második hullámban, december 23-tól jövő év márciusáig minden két hétben árvereznek majd egy parachain helyet. Ezt a menetrendet még meg kell szavazniuk a hálózat szereplőinek.

Az előzetes tervek alapján nagyjából 100 parachain helyet szeretne nyújtani a Polkadot. Ezek megtöltése és optimalizálása évekbe is telhet.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img