A Coinbase fog vigyázni a Facebook pénzére annak új fizetési szolgáltatásában

spot_img

A Facebook a Coinbase-t választotta letéti partneréül a Novi pilotprogramjához – írja a Coinbase blogja. A Novi a Facebook új, fizetési szolgáltatásának digitális tárcája, amiben ingyenesen és gyorsan lehet pénzt küldeni és fogadni az egész világon.

A pilotprogram részeként a Coinbase meglévő letéti szolgáltatásában, a Coinbase Custody-ban lesz elhelyezve a felhasználók pénze. Itt a Coinbase az internetre nem kapcsolódó hidegtárhelyen fogja tárolni a userek privát kulcsát.

Azok a Novi felhasználók, akik részt vesznek a programban, Pax Dollar-t (USDP)-t tarthatnak Novi számlájukon és küldhetik egymás között. Azok fedezetét a Coinbase Custody tárolja.

„Azért választottuk az USDP-t, hogy egy sikeresen működő stabilcoinal tudjuk tesztelni a hálózatunkat, az USDP pedig már három év üzemel és emelett a törvények betartására és a fogyasztók védelmére is nagy energiákat fektet. Az USDP letétek 100%-ig fedezve vannak dollárral, pénzeszközökkel és azzal egyenértékű eszközökkel.”

Mondta David Marcus, a Novi projekt feje.

A Coinbase Custody egy New York államban bejegyzett letétkezelő, ahol a cég biztosításának köszönhetően 320 millió dollárig biztosítva van a userek pénze.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img