Még több BNB-t égetne el a Binance

spot_img

A Binance azt javasolja, hogy a Binance Smart Chain hálózat vezessen be egy új, rendszeres és automatikus tokenégetési mechanizmust. A javaslat jelenleg vázlat formájában létezik, a szavazást a javaslat teljes kidolgozása után fogják kiírni.

A Binance ötlete szerint minden blokk tranzakciós költségének egy részét elégethetnék. Hogy pontosan mekkora részét, azt a Smart Chain kormányzási mechanizmusával lehet megszavaztatni – most is és a jövőben is. A javaslat eredményeképpen a BSC csomópontjaihoz kevesebb kifizetett jutalék kerülne, viszont a BNB készlete csökkenne és így értékesebbé válhatna.

A vázlat szerint az egy blokkba gyűjtött tranzakciós költségek 10%-át lehetne elégetni. Mivel naponta 6800 BNB-t (3,4 millió dollárt) fizetnek ki a hálózat userei az utalásokért, gyakorlatilag 681 BNB-ve csökkenne a készlet naponta.

A Binance már szinte a kezdetek óta égeti a BNB tokeneket, mégpedig negyedévente. Ezt egészen addig fogják végezni, amíg a BNB teljes készlete a felére, vagyis 100 millió darabra csökken. Az új javaslat egy ezzel párhuzamos égeti mechanizmust vezetne be, ami azután is folytatódna, hogy a BNB készlete elérte a 100 milliót.

A Binance javaslata nagyon hasonlít az Ethereum hálózatán nemrég bevezetett EIP-1559-re. Ez a változtatás minden tranzakcióhoz egy burn jutalékot rendelte, aminek összege a kereslet és a kínálat függvényében változik. Ez az égetés valamelyest csökkenti az ETH inflációját.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img