Kriptovaluta támogatást jelentett be a legnagyobb ausztrál bank

spot_img

Ausztrália legnagyobb bankja heteken belül lehetővé fogja tenni a kriptovaluták vásárlását A Commonwealth Bank (CBA) 6.5 millió ügyfele a pénzintézet mobil appján keresztül férhet majd hozzá a szolgáltatáshoz, ami kezdetben 10 kriptopénzhez kínál majd hozzáférést.

A kínálatnak biztosan része lesz a bitcoin, az ethereum, a litecoin és a bitcoin cash is, az ugyancsak sokak által kedvelt XRP-ről viszont kategórikusan kijelentették, hogy egyelőre nem tervezik a felvételét.

A szolgáltatás a CBA és az amerikai Gemini tőzsde együttműködésének köszönhetően indulhat el. A váltó felel majd a banknál tárolt kriptók biztonságos tárolásáért és kereskedésük zökkenőmentes lebonyolításáért. A Commonwealth Bank igazgatója szerint óriási az igény az ügyfeleik részéről a kriptovaluták támogatása iránt és véleménye szerint ezek fontos szerepet tölthetnek majd be a jövő gazdaságában.

A Gemini mellett egy másik amerikai cég, a Chainalysis is részese lesz a megállapodásnak. A blokklánc elemzéssel foglalkozó startup feladata az lesz, hogy a bankhoz érkező utalások közül kiszűrje a bűncselekményekhez köthető kriptovaluta tranzakciókat.

A Commonwealth Bank jövőre több funkcióval szeretné kibővíteni a kezdetben kereskedésre és tárolásra alkalmas platformját, aminek szélesebb körű kereskedelmi integrációval a kriptovaluták birtoklása a hétköznapokban is nagyobb szerepet kaphat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img