Többségi részesedést vásárolt a Bitkub kriptotőzsdében Thaiföld legrégebbi bankja

spot_img

Thaiföld legrégebbi és egyben első kereskedelmi bankja, a Siam Commercial Bank 51%-os részesedést szerzett a thaiföldi Bitkub tőzsdében – derült ki a november 2-án közzétett közleményéből. A tőzsde megjegyezte, hogy az üzlet a platform hosszú távú növekedését szolgálja, és “megalapozza majd a jövő világának pénzügyi üzletét”. A bank nagyjából 537 millió dollárért vásárolta meg a többségi hányadot.

Az üzlet várhatóan 2022 első negyedévében zárul. Ez lenne az első alkalom, hogy egy thaiföldi kereskedelmi bank részesedéssel rendelkezzen egy kriptotőzsdében. Az ügyletet a pénzügyi szabályozó hatóságok jóváhagyásával kell majd végrehajtani.

A Bitkub egyike a kevés engedélyezett thaiföldi kriptopénz tőzsdéknek. Nagyrészvényesként az SCB a Bitkubbal együtt egy olyan digitális eszköz ökoszisztéma létrehozásán fog dolgozni, amelyben a tőzsde kulcsfontosságú infrastrukturális pillérként szolgál. Az SCB-nek van egy kockázati tőke egysége is, amely a blokklánc térben működő startupokba fektet be.

Az SCB vezérigazgatója, Arthit Nanthawittaya optimista volt azzal kapcsolatban, hogy a tőzsde hogyan segítheti a vállalatot egy új gazdasági korszakba léptetni.

“A többségi részesedés megszerzése összhangban van az SCBX anyavállalat stratégiájával, amely pénzügyi technológiai csoporttá kíván fejlődni az országban. A kriptotőzsde által meg tudunk felelni a fogyasztók legújabb igényeinek, és képesek leszünk belépni egy teljesen új, a következő 3-5 évben nagyon gyorsan kialakuló versenyszférába.”

Thaiföldnek aktív kripto felhasználói bázisa van, de általánosságban elmondható, hogy a kormány kétértelmű a kriptopénz piaccal szemben.

Legutóbb a thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet betiltotta az NFT-ket és a meme tokeneket, 2021 júliusában pedig büntetőjogi feljelentést tett a Binance ellen, arra hivatkozva, hogy az utóbbi engedély nélkül működik az országban.

Az SCB és a Bitkub üzletével azonban úgy tűnik, hogy az ország hajlik afelé, hogy hagyják a piacot fejlődni, direkt módon nem fojtják el, addig amíg a hivatali ellenőrzések megtörténnek.

Ha bitcoint vagy egyéb kriptovalutát vásárolnál a Binance felületén ezt biztonságosan megteheted. További híreket és elemzéseket a Discord csatornánkon és a YouTube-on találtok.

/beincrypto, wealthinsider/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img