Könnyebb lesz kriptós termékeket hirdetni a Facebook-on a licenszelt társaságoknak

spot_img

A Meta bejelentette, hogy lazít a kriptopénzekkel kapcsolatos hirdetési szabályain a Facebookon és az Instagramon. A változtatások azokra a társaságokra lesznek kihatással, akik már valamilyen engedéllyel rendelkeznek a nagyobb országok pénzügyi felügyeleteitől.

“Az elmúlt években a kriptopénz ágazat érettebb és stabilabb lett. Ehhez a kormányok szabályozása is kellett, amelyek segítségével tisztázódtak a felelősségi körök és az elvárások a szektorban. Ezért a jövőben felhagyunk az eddigi ellenőrző gyakorlattal és helyette egy licenszet kérünk majd a 27-ből a hirdetőktől.”

– Írta a Meta a sajtóközleményben.

A 27 fajta licensz annyiban nagy előrelépés, hogy eddig csak hármat fogadtak el a cégnél. A 27 licensz egyébként 23 országhoz kapcsolódik: Németországból például a BaFin engedélye szükséges, az Egyesült Királyságból az FCA engedélye és az USA-ból a FinCEN regisztrációja vagy a BitLicense engedély. Magyarországl és más, relatíve kis országok egyelőre nem szerepelnek a listán.

A változások más szabályokat nem érintenek, vagyis az olyan termékek hirdetéseit, amilyeneket eddig engedélyeztetni kellett a Facebookkal, ezután is engedélyeztetni kell majd. A tiltások sem változtak, továbbra is tilos spot vagy margin kriptotőzsdéket, hitelezési platformokat, walleteket és bányász hardvereket vagy szoftvereket hirdetni.

A Facebook kriptopénzes termékeket érintő szabályai és a licenszek listája itt olvasható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img