GasDAO airdrop az aktív Ethereum felhasználóknak

spot_img

Airdropban részesültek azok, akik több mint 1559 dollárt költöttek Ethereum tranzakciós díjakra. Az ezért járó GAS tokeneket a GasDAO, egy magát a “közösség hangjának” valló szervezet bocsátotta ki.

Hogy pontosan kik is állnak a név mögött, azt nem lehet tudni, így nem kizárt, hogy egyfajta média hack-ről van szó, vagyis hogy egy semmilyen mögöttes tartalommal, fejlesztőkkel, stb. rendelkező tokent úgy próbálnak meg beindítani, hogy azt a lehető legtöbb ember számára elérhetővé teszik és remélik, hogy ennek hatására majd kialakul körülötte egyfajta hype, ami aztán egy árfolyam kialakulásához és emelkedéshez vezethet.

A GasDAO szerint az Ethereum eddigi története során eddig 143 millió egyéni wallet címről hajtottak végre legalább 1 darab tranzakciót, amiből ők a 630 000 legaktívabb tárca számára teszik lehetővé, hogy igényeljék a GAS tokeneket. Erre a Gasdao.org oldalon van lehetőség, ahol az Ethereum tárcájának csatlakozása után bárki megtekintheti, hogy jogosult-e a GAS átvételére. Az igénylésre 2022. május 1-ig van lehetőség. A cikk írásának pillanatáig 17 000 wallet címről igényelték a tokeneket.

Fontos, hogy az 1559 dolláros jutalék fizetési határnak a tranzakció idején kellet teljesülnie. Tehát hiába szerepel mondjuk 2 ETH az utalásainkért kifizetett díjak összegző sorában, ami ma 7000+ dollárt érne, ha a tranzakciókat még 200 dolláros ETH árfolyamon hajtottuk végre, akkor nem szereztünk jogosultságot az ingyen tokenekre.

A GasDAO okos szerződése szakértők szerint biztonságos, így a tokenek igénylésével senki sem veszélyezteti azt, hogy illetéktelenek hozzáférést szereznek a tárcájához. De hogy ténylegesen lesz-e valami a GAS-ból és egyáltalán megéri-e kifizetni az igénylésért felszámított Ethereum tranzakciós költséget, az egyelőre a jövő zenéje.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img