Nem busz, nem benzin: bitcoin

spot_img

A 95-ös számról sokaknak az üzemanyag, vagy esetleg egy buszjárat jut az eszükbe, miközben ezeknél valami sokkal izgalmasabbra is gondolhatnának.

A bitcoin 2020 ősze óta látszólag egy ciklikus, nagyjából 3 hónapos szakaszokból álló mozgást végez. A trend következő fordulópontja éppen ma, vagyis szerdán lenne esedékes. Kérdés, hogy vajon ezúttal is sorsfordítónak fog-e minősülni az a bizonyos 95. nap?

A lenti kép első zöld zónájában a 2020 őszén végbement, 10 000 és 40 000 dollár közötti emelkedés látható. A növekedés egy szabad szemmel is jól kivehető fordulóponton ért véget. Ez valószínűleg egy hosszabb korrekció kezdetét jelentette volna, ha Elon Musk váratlanul be nem jelenti, hogy az általa vezetett Tesla másfél milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt. A nem várt fejlemény egy csapásra véget vetett az esésnek és egészen a 64 000 dollárig röpítette az árfolyamot (második zöld zóna).

Az első és a második emelkedő trend csúcspontjai között (attól függően, hogy melyik tőzsde grafikonját nézzük) 95-96 nap telt el. Ha újra és újra kimérjük ezt az időtávot, akkor arra az eredményre juthatunk, hogy ezek a nagyjából 3 hónapos szakaszok összességében mind egy-egy mini trendet foglaltak magukba. Ezek lehettek a korábbival megegyező, vagy ellentétes irányúak is, de a következő 3 hónapos határvonalig, a nagy képet tekintve egységesek maradtak.

Az utolsó (piros) ciklus 95. napja éppen ma, vagyis szerdán virradt ránk. Ha a fenti megfigyelés nem pusztán csak véletlen egybeesések sorozatát jelenti, akkor a következő napok történéseiből talán már következtethetünk majd arra, hogy idén zöldellő, vagy vérvörös tavasz várhat a kriptósokra.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a bitcoinhoz órát lehessen igazítani. 2018 első felében a bikák és a medvék napra pontosan adogatták egymásnak a stafétát. Persze ez a mintázat sem tartott örökké, de aki anno felfigyelt rá, némi előnyre tehetett szert a piaccal szemben.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img