Törvényes fizetőeszköz lehet Arizonában a bitcoin

spot_img

Wendy Rogers szenátor törvényjavaslatot terjesztett elő, amelyben azt javasolja, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszközzé váljon az Egyesült Államok Arizona államában.

A törvényjavaslat célja, hogy a bitcoint felvegyék az Arizonában törvényes fizetőeszköznek minősülő listára, és egyben törvényes fizetőeszközzé tegyék. Ha ez bekövetkezik, az arizonai állampolgárok adósságokat, közterheket, adókat és illetékeket fizethetnek BTC-vel.

Ha hatályba lép a törvényjavaslat, akkor minden olyan pénzügyi tranzakciót, amelyet jelenleg amerikai dollárban bonyolítanak le, nagy valószínűséggel bitcoinban is meg lehetne tenni az államban, beleértve a fizetéseket és a kifizetéseket is. Az állampolgárok dönthetnek majd úgy, hogy fizetésüket közvetlenül bitcoinban kérik, a vállalatok pedig teljes szabadságot kapnának abban, hogy hogyan és mikor használhatják a bitcoint.

Képernyőkép a Rogers szenátor által benyújtott törvényjavaslatról.

A törvényjavaslat kifejezetten “bitcoint” említ, nem pedig kriptopénzt általában. Nem említ más digitális valutát, amelynek sikerült megbízhatóan megoldania a digitális készpénz kettős költésének problémáját.

Ha a törvényjavaslat továbblép és jóváhagyásra kerül, Arizona lehet az első amerikai állam, amely törvényes fizetőeszközként ismerné el a bitcoint.

Hasonló intézkedések készülnek Texasban is. Huffines kormányzójelölt azt mondta, ha megnyeri a választást megpróbálja törvényes fizetőeszközzé tenni a bitcoint államában. Szerinte “Texasnak meg kell akadályoznia, hogy a szövetségi kormány leállítsa az iparágat és diszkriminálja a bitcoin tulajdonosokat”.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance-t ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki.

/bitcoin magazine, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img