Törvényes fizetőeszköz lenne Mexikóban is a bitcoin

spot_img

Indira Kempis nemrégiben a Diario El Salvadornak adott interjúban arról beszélt, hogy törvényjavaslatot kíván benyújtani hazájában, ami a bitcoint törvényes fizetőeszközzé tenné Mexikóban.

Indira Kempis, Nuevo León állam mexikói szenátora nemrégiben adott interjút a Diario El Salvadornak, amelyben a bitcoin El Salvadorban elért hatásáról és a bitcoin elkerülhetetlen előnyeiről beszélt, amit Mexikónak is kínálhat.

Az interjú során a Diario megkérdezte Kempist, hogy a közelmúltban El Salvadorban tett látogatása hogyan befolyásolta a bitcoinról kialakult nézetét és vajon egy bitcoinra épített  pénzügyi ökoszisztéma hogyan forradalmasíthat egy nemzetet.

“El Salvador kétségtelenül a világ legfontosabb központjává vagy laboratóriumává vált, a bitcoin jövőjével kapcsolatban. Számomra világos, hogy a pénzügyi kirekesztés az egyik olyan közprobléma, amelyre kevesen válaszoltak megvalósítható alternatívákkal. Ez a fajta technológia lehetővé teszi számunkra, hogy alternatívát, módot, megoldást nyújtsunk emberek millióinak, akiket bekapcsolhatunk a világ pénzügyi rendszerébe – jelentette ki Kempis.”

Beszélgetés folytatásaként Kempis megosztotta a jogalkotásra vonatkozó elképzeléseit. A Diario arról is megkérdezte, hogy Kempis szeretné-e, ha a bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadnák el Mexikóban. Az újság arra is kíváncsi volt, hogy El Salvador inspirálta-e ezt a döntést. A válasz határozott igen volt.

Ezután kifejtette, hogy szükség van a jogalkotásra, ha El Salvador útján akarnak járni. “Egy teljesen új pénzügyi struktúra, egy bitcoin ökoszisztéma kiépítésének kulcsa az, ha elismerjük a bitcoint, mint törvényes fizetőeszköz.”

Kempis még a jelenlegi ülésszakban kívánja benyújtani a törvényjavaslatot.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, the cryptonomist/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img