Kriptót fog váltani a szenvedő Sberbank

spot_img

Pár hónappal ezelőtt még a kriptopénzek és a bányászat teljes tiltásáról olvashattunk az oroszországi hírek között, azóta viszont nagyot fordult a világ. Az Orosz Föderáció Központi Bankja csütörtökön kriptopénzek váltására és kiadására feljogosító licenszet adott az európai piacait elveszítő Sberbanknak.

A Sberbank a szankciók kezdetéig Oroszország legnagyobb kereskedelmi bankja volt. Már az európai szankciók bevezetése előtt sem tündökölt üzletileg, most pedig teljesen kivonulni kényszerült a piacokról.

Az új licensz értelmében a Sberbank vállalati ügyfelei kriptopénzeket is készíthetnek és kiadhatnak a banknál, valamint vásárolhatnak- és eladhatnak, vagy egyéb tranzakciókat végezhetnek, akárcsak egy hagyományos váltónál. Szergej Popov, a részleg igazgatója elmondta, hogy egy hónap múlva készen állnak majd az első ügyfelek fogadására.

A Sberbank még januárban kérte a központi bankot a licensz kiadására. Valószínűleg a háború kiváltotta gazdasági szankciók miatt most sürgetőbbé vált ennek meglépése. A bank egyébként még az amerikai JPMorgan közreműködésével egy saját coin, a Sbercoin kifejesztésével is kísérletezett. A Reuters háború előtti információ szerint a Sberbank a tervek szerint fejlesztette a coint, a háború kirobbanása óta viszont semmilyen információt nem közöltek a sajtóval ennek kapcsán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img