Bitcoinnal fedezett kölcsönből vesz bitcoint a MicroStrategy

spot_img

Michael J. Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója megerősítette, hogy a cége olyan hitelt vett fel, amit annak bitcoinkészlete fedez. A hitelt még több bitcoin vásárlására fordítják.

A hitelező a Silvergate Bank, aki összesen 205 millió dolláros, változó kamatozású hitelt nyújtott a MacroStrategy-nek, a MicroStrategy leányvállalatának. Ugyanez a new age-kriptós bank vásárolta meg Diemet, a Facebook megbukott fizetőeszközét. A megegyezés értelmében a fedezetet három célra használhatják: további bitcoin vásárlásra, a jutalékok és a kamatok fizetésére, valamint az anyavállalat és a leányvállalat üzleti céljaira. Saylorék ezzel produktív tőkévé tudták tenni a Bitcoint.

A 820 millió dolláros fedezet a MacroStrategy egyenlegén pihen, azt a két cég által együttesen felhatalmazott letétkezelő felügyeli.

A Silvergate bank bitcoin fedezetű hitelét tavaly év végéig csak néhány ügyfél vette fel, összesen 570 millió dollár értékben.

A MicroStrategy a legnagyobb pénzügyi információs és elemző részvénytársaság az amerikai piacon. A vállalat a széles közönség előtt akkor lett ismert, amikor két  évvel ezelőtt óriási bitcoin vásárlásba kezdett. A cég jelenleg 125 000 bitcoint tudhat magáénak, amit összesen 3,8 milliárd dollár értékben vásároltak, átlagosan 30 200 dolláros áron. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img