Madeira és Prospera is bitcoin elfogadó hely lesz, felkészül Mexikó

spot_img

A Miamiban zajló Bitcoin 2022 konferencián néhány perccel ezelőtt jelentették be, hogy El Salvador után újabb régiók válnak bitcoin elfogadóvá.

Az első bejelentett körzet a futurisztikus hondurasi startup-város Prospera, ahol a bitcoint törvényes, jövedelemadó-mentes fizetőeszközzé fogják nyilvánítani, emellett pedig különböző kedvezményeket fognak ajánlani az itt bejegyzésre kerülő kriptós cégeknek.

A második régió a Portugáliához tartozó sziget, Madeira, ahol szintén jövedelemadó mentesség, “európa legalacsonyabb adókulcsai” és ugyancsak kedvezmények várják az ide települő vállalkozásokat.

Madeira

A harmadik bejelentett régió Mexikó lehet. Ezzel kapcsolatban egy mexikói szenátor lépett a színpadra, aki elmondta, hogy már lobbiznak a bitcoin államilag történő elfogadásáért és 2 hónapon belül benyújtják az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1512083523087192077?s=20&t=aSbf5tqhMK1YgMK6s0Elmw

Bár a Salvadort követő, második bitcoint legalizáló ország bejelentése még továbbra is várat magára, a két adómentességet kínáló sziget egy-egy újabb dominót jelentenek a bitcoin szélesebb körű elfogadása felé vezető úton.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img