Argentína egyik legnagyobb bankja bitcoin kereskedést kínál

spot_img

A Banco Galicia, Argentína egyik legnagyobb bankja, elérhetővé tette ügyfelei számára, hogy bitcoint vásároljanak, küldjenek és fogadjanak mobilalkalmazásán keresztül.

A Banco Galicia a mai nap folyamán egy tweetben tette közzé, hogy lehetővé teszi felhasználóinak bitcoin és más kriptovaluták kereskedését egy sor “új befektetési lehetőség” mellett.

A Banco Galicia mobilalkalmazásának felületéről készült képernyőképek is megerősítették a hírt, hogy valóban bevezette a bank a bitcoin, az ethereum, az USD Coin és a ripple vásárlás lehetőségét.

A befektetési eszközök bevezetésének megvalósításában a bank a Lirium-mal, egy kriptopénz infrastruktúrával foglalkozó céggel működik együtt. A Lirium hálózata összeköti a bankokat és a digitális pénztárcákat és lehetővé teszi a kriptovaluták vásárlását, eladását, küldését és fogadását.

Argentína az elmúlt két év során egyre elfogadóbbá vált a bitcoin bevezetésével szemben. 2021 augusztusában Alberto Fernandezt, Argentína elnökét arról kérdezték, hogy követi-e az El Salvadorhoz hasonló országokat, ahol a bitcoint törvényes fizetőeszközzé kívánják tenni: “Nem akarok túl messzire menni…, de nincs okom nemet mondani”.

2022 januárjában Argentínában elindult a Strike, amely nagy előrelépésnek számított a régióban a bitcoin bevezetése terén. A Strike vezérigazgatója, Jack Maller a Twitteren jelentette be a hírt.

“Ma egy kiváló pénzügyi lehetőséget indítunk el egy olyan országban, amely hiperinflációval küzd és használhatatlan fizetési hálózatokat használ. Ma a világ nyílt monetáris hálózatát, a bitcoint használjuk arra, hogy reményt adjunk Argentína népének”.

A Trading Economics legfrissebb adatai szerint Argentína áprilisi inflációs rátája 55% volt. A támogatók szerint a bitcoin szűkössége és decentralizáltsága ideális inflációs fedezet lehet az argentin lakosság számára. 

(forrás: https://tradingeconomics.com/argentina/inflation-cpi)

Az argentinok körében magas a kriptovaluták elfogadási aránya. A Statista felmérése alapján 2021-ig az argentinok 21%-a használt vagy birtokolt már valamilyen kriptovalutát.

Tekintettel a magas elfogadási arányra, Argentína fővárosának, Buenos Aires-nek a polgármestere, Horacio Rodriguez Larreta a múlt hónap végén jelentette be, hogy az állami szolgáltatásokért fizetendő díjakat, adókat kriptovalutában is lehet fizetni.

A múlt hónapban az argentin Sorradino városa pedig bitcoin bányászgépeket vásárolt, és elkezdett bitcoint bányászni, hogy enyhítse a várost sújtó inflációs hatásokat. A város bányászatból származó bevételét havi több száz amerikai dollárra becsülik.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/bitcoin magazine, cointelegraph, bitcoinist.com, bloomberg, coindesk, presenterse.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img