A staking, a lending és az airdropok adózását is szabályozzák az új német irányelvek

spot_img

A német pénzügyminisztérium új kriptopénzekkel kapcsolatos adózási irányelvekkel állt elő. Az új irányelvek megerősítenek néhány eddigi intézkedést és az olyan részterületekkel is foglalkoznak, mint amilyen a staking, a lending vagy az airdropok.

A pénzügyminisztérium megerősítette, hogy magánszemélyek továbbra is adómentesen adhatnak el Bitcoint és Ethereumot, ha azokat egy évnél régebb óta vásárolták.

Ha stakelésre vagy kölcsönadásra használod a kriptopénzeidet és egy évnél hamarabb eladod őket, akkor jövedelemadóval tartozol az adóhivatalnak. A friss intézkedés előtt ez az időtartam 10 év volt. Egy év után adómentesen adhatod el ezeket a kriptopénzeket.

A utility tokenek is szóba kerültek. Ha a tokenek valamilyen jogot adnak, belépést adnak egy hálózatba vagy kifejezetten egy adott termékre váltod azokat, akkor beváltásuk után sem kell jövedelemadót fizetned.

Az airdropokat az új intézkedés váratlan nyereségként kategorizálta be és ennek feltétele, hogy nem kötődik hozzá vásárlás és nem adsz érte semmilyen szolgáltatást. Ez alapján az airdropból származó tokenek eladása adómentes. 

A kriptopénzes adótörvények azért ilyen kedvezőek Németországban, mert privát eszköznek minősülnek, így tőkenyereség adó helyett jövedelemadó terheli azokat. Ráadásul, ha a vásárlás óta eltelt egy év, vagy 600 eurónál kevesebb összegért történt az eladás, gyakorlatilag adómentesek az eladások.

Az új szabályok németül ezen a linken olvashatóak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img