Jön a Revolut saját kriptovalutája

spot_img

Először kerültek napvilágra konkrét információk a Revolut saját kriptopénzéről. Nik Storonsky, a vállalat első embere egy tegnapi hamburgi fintech konferencián a The Block-nak beszélt a készülő fejlesztésről.

A token gyakorlatilag hűségpontként működik majd és a Revolut az elkötelezett felhasználóit szeretné majd jutalmazni velük.

Storonosky szavaival élve, a „Revcoin” úgy működik majd, mint a légitársaságok esetén a különböző mérföldgyűjtő hűségprogramok: a felhasználók annak függvényében kapnak tokeneket, hogy milyen gyakran használják az alkalmazást. 

„Egész biztosan nem egy stabilcoin lesz. A célunk, hogy a hűséget kereskedhetővé tegyük” – nyilatkozta a vezérigazgató.

Storonsky azt is elárulta, hogy először az Ethereum hálózatán indul a kriptopénz, de később szeretnék multichain kompatibilissá tenni. Ez azt is jelenti, hogy a Revcoin tárcája önálló független tárca lesz, ahol a tulajdonosoké marad a privát kulcs és így megőrzik az ellenőrzést felette – szemben a Revolut régebbi kriptós gyakorlatával.

A tárca szoftveréről csak annyit tudtunk meg, hogy a lehető legegyszerűbb módon szeretnék azt a userek elé tárni: a hálózatok közötti mozgást vagy a váltást a motorháztető alá rejtik majd, hogy az egyszerű felhasználó ezeket észre se vegye.

A megjelenés dátumáról a milliárdos Revolut tulajdonos még semmit sem árult el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img