15 percen múlt, hogy nem június lett a bitcoin történelmének legrosszabb hónapja

spot_img

Már-már úgy tűnt, hogy a június lesz a bitcoin történelmének legnagyobb veszteséggel záró hónapja.

A globális tőzsdéken magyar idő szerint hajnali két órakor fordulnak a naptárak, hivatalosan ekkor veszik kezdetüket az új kereskedési napok. Ma hajnalban, háromnegyed kettőkor a bitcoin árfolyama 40%-ot meghaladó mínuszban volt a június elsején mérthez képest.

Hogy ez miként viszonyult volna az elmúlt évtized negatív rekordjaihoz, azt az alábbi képen mutatjuk meg.

A mínusz 40%-os veszteséget végül mínusz 37%-ig sikerült visszaszorítani, köszönhetően egy háromnegyed kettőkor kezdődő gyors emelkedésnek, ami rövid idő alatt közel 2000 dollárral tornászta feljebb a BTC árfolyamát.

A kitörés sok kereskedő számára okozhatott kellemetlen meglepetést, ugyanis a tegnapi hirtelen zuhanás csúcspontja fölé tolta az árfolyamot, vagyis sok olyan tradert kistoppolhatott, akik a további esésre játszva shortolásra adták a fejüket.

Az emelkedés mögött tudomásunk szerint nem állt semmilyen különleges hír vagy esemény. Forrása elemzők szerint az FTX lehetett, ami más tőzsdékhez képest kiemelkedő aktivitást mutatott ebben az időszakban.

Amint arra tegnap is felhívtuk a figyelmeteket, az amerikai kereskedők július 4-i hosszú hétvégéje miatt most néhány napig a szokásosnál nagyobb lehet az esélye a gyors elmozdulásoknak, mert az alacsonyabb likviditás miatt kevesebb tőke is elegendő lehet azok kiváltásához.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img