Két éves aljra esett a kriptós befektetési termékek volumene

spot_img

Mivel augusztusban is folytatódott a kiáramlás, a kriptopénzes befektetési termékek kereskedési volumene a múlt héten elérte a 2020 októbere óta látott legalacsonyabb szintet. A termékek 901 millió dolláros kereskedési volument értek el a múlt héten, ami lényegesen alacsonyabb, mint az eddigi éves heti átlag, ami augusztus első hetén még 2,4 milliárd dollár volt. 

A múlt héten 27 millió dollárnyi tőke áramlott ki a termékekből a CoinShares mérése alapján, ami a triplája az azt megelőző héten látott, 9 millió dolláros kiáramlásnak. 

„Bár az előzmények azt mutatják, hogy ez részben szezonális hatásoknak is köszönhető, úgy látjuk, hogy a közelmúlt áresését követő folyamatos apátiára is jól rávilágtanak a volumen adatok” – mondta James Butterfill, a CoinShares kutatási vezetője a cég hétfői jelentésében.

Nettó ki- és beáramlás heti szinten 2021-ben és 2022-ben

Beáramló tőkét csak a bitcoin shortolására szakosodó befektetési alapok kaptak, hozzájuk csekély, kb. 1 millió dolláros tőke érkezett.

„Ezek a számok a befektetők minimális, de nem csillapodó óvatosságát mutatják, amit véleményünk szerint az amerikai jegybank retorikája váltott ki” – tette hozzá Butterfill. 

Be- és kiáramlások, heti, havi és éves szinten, szolgáltató és kriptopénz szerint

Jerome Powell FED-elnök pénteken a Jackson Hole-i gazdasági konferencián tett megszólalásában arra figyelmeztetett, hogy a tartós árstabilitás még messze van. Powell kijelentéseit követően egyes elemzők szeptemberre újabb 75 bázispontos kamatemelést jósoltak.

„Abban a pillanatban, amikor a Fed részéről a fordulat jelei megmutatkoznak, valószínűleg sokkal nagyobb intézményes befektetői részvételt fogunk látni a kriptopénz piacon is” – mondta Butterfill a CoinShares vezetője.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img