Mindenhonnan eltűnik a Twitter részvény

spot_img

A Twittert hivatalosan október 27-én vásárolta fel Elon Musk. A közösségi médiaóriást részvényenként 54,2 dolláros áron kapta meg Musk, így az üzlet összértéke megközelítette a 44 milliárd dollárt.

Mivel a cég megszűnik nyílt részvénytársaságnak lenni és magánkézbe kerül, ez a Twitter részvények tőzsdéről való kivezetését eredményezi. 

A Twitter részvényesei az üzlet részeként részvényenként 54,2 dollárt kapnak.

Elsőként az NYSE jelentette be, hogy a mai naptól kezdve befagyasztja a kereskedést a részvényen.

NYSE mellett az olyan kripto kereskedési platformok, mint az eToro, a Revolut, vagy a Robinhood is törölték vagy hamarosan törölni fogják a Twitter részvényeket a platformjukról. Hasonló sors vár a különböző CFD platformokon megtalálható derivatívákra, akárcsak a kriptotőzsdéken megtalálható Twitter részvényt követő tokenekre.

A Twitter magánkézbe kerülése nem okozott nagy meglepetést, tekintve, hogy Musk már jóval az üzlet megkötése előtt felvázolta terveit. Sőt, a múltban még azt is elárulta, hogy a Teslát is magánkézbe adná a jövőben.

A Twitter tőzsdére vitele bizonyos szabályozási előnyöket is biztosít Musknak, és megspórol neki pár millió dolláros bírságot. Egy nyílt részvénytársaságra szigorúbb szabályok vonatkoznak, a hatóságok erősebben ellenőrzik azokat, Musknak pedig meglehetősen rossz a kapcsolata az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével.

Azzal, hogy a Twitter magántársaság lesz, kibújhat a pénzügyi jelentési kötelezettség alól is, mivel többé nem kell negyedévente nyilvánosságra hoznia a számait és nem kell befektetők tömegének megfelelnie.

Musk korábban azt mondta, hogy három-öt éven belül újra tőzsdére viheti a vállalatot.

A 44 milliárd dolláros akvizíciónak volt egy kriptopartnere is a Binance személyében, amely állítólag 500 millió dollárral járult hozzá az üzlethez. Ezzel az összeggel együtt a Binance a negyedik legnagyobb támogatója a felvásárlásnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img