Mikor lesz 100 000 a Bitcoin? | 10 milliós BTC évtizedes távlatban | MSTR vásárlások | Kripto Percek

spot_img

Ebből az anyagból kiderül, mikorra várja a százezer dolláros bitcoint az egyik legfontosabb blokklánc-elemző cég vezetője!

Azért érdemes tudnod erről, mert már átléptük az 50 000-et is, a piac kezd beindulni!

Ha végigolvasod, azt is megtudhatod, melyik ország lehet a bitcoin-bányászat következő fontos színtere!

Óirási tőkebeáramlás a bitcoin ETF-ekbe

A CryptoSlate arról számol be, hogy a bitcoin ETF-ek egyetlen nap alatt 542 millió dolláros tőke-beáramlást regisztráltak, ami rekord mértékű növekedést jelent.

Ez a jelenség azon befektetők növekvő bizalmát tükrözi, akik a kriptopénz-piacon keresik a diverzifikáció lehetőségét. Tehát nem a kriptopiacon belül mozgást, hanem külső tőke megjelenését jelenti ez a hír, ami kifejezetten kedvező folyamat! A jelentős pénzbeáramlás azt is jelezheti, hogy egyre többen látják a bitcoin-t mint a hagyományos pénzügyi rendszerekhez képest vonzó alternatívát. 

10 milliárd dolláron az ETF-ek

A Cointelegraph cikke pedig azt foglalja össze, hogy a bitcoin-alapú ETF-ek piaci értéke elérte a 10 milliárd dollárt, mindössze egy hónappal azután, hogy jóváhagyást nyertek. Ez a jelentős mérföldkő szintén rávilágít a befektetői érdeklődés és a kripto-piacok iránti bizalom növekedésére. 

Magyarázkodik a Solana

A Solana hálózatának egyik közelmúltbeli leállásának okát igyekszik megmagyarázni a csapat, miközben az SOL árfolyama emelkedik. A bő öt órán át tartó leállás oka egy mára már ismert bug volt a beszámoló szerint, most egy “gyorsjavítás” megoldotta, de a végleges megoldás majd a következő verzióba kerül bele. A Solana nem mellesleg 50-65 000 tranzakciót ígér másodpercenként, egy korábbi videónkban is beszámoltunk a különböző blokklánc-generációkról, jól látszik, hogy az első generációs bitcoin másodpercenkénti 6-7 tranzakciójához képest egy olyan harmadik generációs lánc, mint a Solana, már több nagyságrenddel többet tud.

Tarol a Solana?

De a leállás mellett a Solana-nak sikerei is vannak mindeközben! Az Egyesült Arab Emírségek pénzügyi központja, az ADGM (Abu Dhabi Global Market) új partnerséget kötött a Solana Blockchain Alapítvánnyal. A megállapodás célja, hogy elősegítse a blockchain technológia fejlődését és alkalmazását az országban, különösen az ADGM szabályozási keretein belül. Ez a lépés azt jelzi, hogy az Egyesült Arab Emírségek fokozza erőfeszítéseit a digitális gazdaság és a fintech innováció előmozdítására, különös tekintettel a blockchain technológia és a kriptovaluták területére.

Cardano és Cardano ismét

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója, előrejelzése szerint a Cardano felülmúlja az Ethereumot a közelgő fejlesztésekkel. Hoskinson -kevésbé meglepő módon- bizakodó a Cardano jövőjét illetően, különösen az olyan területeken, mint a skálázhatóság és a fenntarthatóság, amelyek előnyt jelenthetnek az Ethereummal szemben. Egy interjúban Hoskinson kiemelte, hogy a Cardano:

-TVL értékében elérte az ötszáz millió dollárt

-750 millió dollárnyi ADA van a Cardano-nál, ami stratégiai befektetéseket tesz lehetővé az ökoszisztémában

Azt is hozzátette, hogy nem a Cardano sikerein van a hangsúly, hanem azon, hogy az ő eredményeiken keresztül a teljes piac sikeres lehessen, ennek a kijelentésnek a hitelességét mindenki ítélje meg maga.

Bajban a SEC kripto-szabályozó részlege? 

A Fox Business számolt be arról, hogy a nagy ügyvédi irodáknál megnövekedett az önéletrajzok száma, a “a forrás” a SEC kriptovaluta-egységében. Ez a lehetséges tömeges távozás Gary Gensler elnök kriptocégekkel szembeni keménykezű megközelítésével kapcsolatos vádak közepette történik. Magyarul sokan nem értenek egyet Gensler megközelítésével, eszközeivel és mentalitásával, ami a kripto-ipar szabályozását illeti.

Gensler állítólagos kísérletei a kriptoszférában való innováció elfojtására kritikát váltottak ki az iparági szereplők körében, akik azzal vádolják, hogy megpróbálja “elhallgattatni” a kriptocégeket. 

Az SEC legutóbbi szabályozási lépései, amelyek kiterjesztenék felügyeletüket az értékpapír kategóriába eső kripto-szolgáltatásokra is, beleértve a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektort is, fokozták ezeket a feszültségeket. A kritikusok szerint az ilyen intézkedések a hagyományos értékpapír-törvények túlterjeszkedését jelentik és elfojthatják a technológiai innovációt a kriptotérben.

Újabb, ezúttal többeket is érintő nagy per vár a piacra? 

New York állam főügyésze, Letitia James beperelte a nagy kripto-vállalatokat, többek között a Gemini Trustot és a Digital Currency Groupt, három milliárd dollár kártérítésre szólítva fel őket a befektetők megtévesztése miatt. A per kiemeli a kriptopénzekbe való befektetés kockázatait és a tisztább, igazságosabb szabályozás szükségességét. 

A MicroStrategy és a BlackRock is tovább vásárol

A CoinPaprika szerint a MicroStrategy további bitcoin-készleteket vásárolt, ezzel is megerősítve elkötelezettségét a piac iránt. A MicroStrategy:

-januárban 190 000 BTC-vel rendelkezett

-most pedig 37,2 millió dollárért további 850 BTC-t vásároltak, 43 764 dollár árfolyamnál, tehát ez a befektetés alig 2-3 nap alatt már gyönyörű hozamot hozott

Az átlagos bitcoin-vásárlási ár a MicroStrategy esetében 31 224 dollár, ha úgy tetszik DCA-znak, hiszen ez a 13. negyedév, amiben bitcoint vesznek. A MicroStretegy így a piacon lévő bitcoin hatalmas, mintegy 1 százaléknyi része felett diszponál, ráadásul több bitcoinjuk van, mint amennyi az ETF-ekben együttesen áll.

Michael Saylor elkötelezettsége a bitcoin iránt megkérdőjelezhetetlen, hiszen a saját MicroStrategy részvényeiből 200 millió dollár értékben adott el, hogy további bitcoin készleteket vehessen.

Egy napon 10 millió dollár is lehet a bitcoin? 

A Cryptopolitan cikk szerint egy kripto-szakértő, “Krueger” előrejelzése alapján a bitcoin ára az elkövetkező 10-20 évben akár 10 millió dollárra is emelkedhet. Ez a merész prognózis a kriptopénz növekvő elfogadásán és a pénzügyi rendszerekben betöltött potenciális (új) szerepén alapul.

Etiópa lehet a bitcion-bányászat új, fontos színtere

Kínai vállalatok Etiópiába költöznek kripto-bányászat céljából, a “vonzerő” az olcsó áram és a jogilag minden további nélkül engedélyezett bányászat. Etiópia, bár nem engedélyezi a kriptopénzek kereskedelmét, 2022-ben zöld utat adott a bitcoin-bányászatnak. Az ország legnagyobb értéke -a kripto-bányászat szempontjából- az olcsó, 92%-ban vízerőművekből származó elektromosság és a hűvösebb éghajlat, ami kedvez a bányászgépek hűtésének. 

100 000 dolláros BTC pár hónapon belül a CryptoQuant szerint

A CryptoQuant kripto-elemzőcég társalapítója és vezérigazgatója, Ki Young Ju szerint a Bitcoin ETF-ek beáramlása új csúcsokra emelheti a bitcoint a következő hónapokban, akár 100 000 dollár fölé is. Ju szerint a bitcoin ára 2024 végére elérheti a 112 000 dollárt.

Mégsem annyira jó buli bitcoin ETF-et csinálnni?

A Valkyrie befektetési igazgatója, Steven McClurg negatív trendet jósol a Bitcoin ETF piacon az év vége előtt. A jelenlegi tíz kibocsátó közül McClurg szerint csak “körülbelül hét vagy nyolc” maradhat fenn a Bitcoin ETF-ek üzemeltetésével járó jelentős költségek és a nagy verseny, valamint a díjcsökkentési nyomás miatt. Az első Bitcoin spot ETF-ek SEC általi jóváhagyása óta az ágazat erős befektetői érdeklődést látott, de a verseny és a profitabilitási kihívások miatt McClurg konszolidációt vár az iparágban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img