Neiro: a Binance döntötte el, hogy ki nyeri a Doge örökösödési háborút

spot_img

2024 májusában, 18 éves korában elpusztult Kabosu, a világ egyik legismertebb mémjének arca.

Kabosu egy Shiba Inu fajtájú kutya, akiről gazdája, Atsuko Sato még 2010-ben készített néhány fotót a saját oldalára. Az egyik képet később valaki újraposztolta egy közösségi oldalon, a sejtelmesen néző kutya pedig ezt követően terjedt el, és vált a világ egyik legismertebb figurájává, többek között a Dogecoin kabalájává.Kabosu halála után Atsuko Sato örökbefogadott egy másik kutyát, akinek a Neiro nevet adta. Az erről megjelenő, július 29-i közösségi bejegyzése után több Neiro nevű kriptovaluta is elindult, abban a reményben, hogy egyszer talán a Dogecoin, a jelenleg 15 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkező mémcoin babérjaira törhet.

Az első Neiro néven futó coinok a Solana-n rajtoltak el és bár egyikük elérte a 80 millió dolláros piaci kapitalizációt, végül nem sikerült életben maradnia.

Az Ethereumon is több Neiro variáns indult, melyek közül a Neiro on Ethereum bizonyult a legerősebbnek. Szinte azonnal nagy emelkedésnek indult és 10 nappal a rajtja után elérte a 280 millió dolláros piaci részesedést. Elsőre tehát úgy látszott, hogy a közösség emögé a coin mögé állt be és ezt kezdte el támogatni.

Mindeközben egy másik Neiro variáns, a First Neiro on Ethereum is elindult, de látszólag nem sok vizet zavart. Két héten át csak pár millió dolláros értéken maradt, majd augusztus közepén hirtelen emelkedésnek indult, aminek során 60 millió dolláros csúcsot ért el. Szép eredmény, de ezzel is messze elmaradt a rivális Neiro változat 280 milliós rekordjától.

A Binance tegnap jelentette be, hogy felveszi kínálatába a Neiro-t, ám sokak meglepetésére nem a korábban nagyobb erőt mutató 280 milliós változatot, hanem a kisebbet részesítette előnyben.

A Binance által listázott Neiro a bejelentés előtt 15 millió dolláros piaci értékkel rendelkezett, amiről szinte azonnal 175 millióra ugrott, míg a decentralizált tőzsdéken addig piacvezetőnek számító Neiro verzió összeomlott és 160 millió dollárról 80 millióig zuhant.

A közösségi oldalakon ezután többen is belső kereskedéssel vádolták meg a Binancet. A kritikusok úgy gondolják, hogy a tőzsde csapata visszaélt az erejével és egy organikusan kiemelkedő coin helyett önkényesen döntött úgy, hogy egy másikat helyez előtérbe.

Mások szerint az új mémek kapcsán gyakran előfordul, hogy egyazon néven több változat is elindul és a játék része, hogy az ember mellélőhet, és nem azt a variánst választja ki, amelyik később sikeres lesz.

Mindettől függetlenül valóban szokatlannak számít, hogy egy tőzsde névazonosság esetén egy kisebb piaci értékkel rendelkező kriptopénzt részesítsen előnyben a másik, nagyobb likviditással rendelkező variánssal szemben.

Maga a listázás egyébként gyorsan megoldotta ezt a likviditási problémát. A Neiroval a tőzsdei bevezetését követően magasabb forgalom mellett kereskedtek, mint a Pepe, a Doge, a Bome, a Floki és a Shib mémcoinokkal együttvéve.

Bybit Card: 20 dolláros airdrop + 15 euró elkölthető bónusz a kártyára az új regisztrálóknak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img