140 000 előrendeléssel indul a Solana új telefonja, a Seeker

spot_img

A Solana Mobile bemutatta legújabb kriptotelefonját,meleyet “Solana Seeker” névre kereszteltek. Az eszközre eddig több mint 140 000 előrendelés érkezett. A telefon a Solana Saga sikerére építve a blokklánc technológia és a Web3 mobil élményének következő szintjét igyekszik képviselni.

A Solana Mobile, amely a Solana Labs blokkláncfejlesztő leányvállalata, kedden a TOKEN2049 rendezvényen, Szingapúrban leplezte le a Seeker készüléket. A korábban csak „Chapter Two” néven ismert eszköz az év elején jelent meg a nyilvánosság előtt, és azóta 57 országban ért el jelentős előrendelési számokat. A készülék várhatóan 2025 közepén kerül a vásárlókhoz.

A Seeker név és a közösség reakciója

A “Seeker” elnevezést Alan Watts, a híres angol író és buddhista gondolkodó gondolatai ihlették, miszerint „a kereső az, aki felismeri, hogy több van, mint amit lát, aki nem fél, és úgy dönt, hogy belevág az ismeretlenbe.” Emmett Hollyer, a Solana Mobile ügyvezető igazgatója szerint ez az a felhasználói kör, amelynek ezt az eszközt szánják.

A telefon nevének kiválasztása mellett a készülék alapvető célja, hogy tovább erősítse a Web3 technológia mobil integrációját. Míg a Saga elnevezés a Solana alapú Web3 mobilélmény életre keltését jelképezte, a Seeker a készülék új lehetőségeit szimbolizálja.

Növekvő érdeklődés és előrendelések

A Solana Saga első kiadása 1000 dolláros áron indult, de az eszköz kezdeti sikertelensége miatt ezt végül 599 dollárra csökkentették. Az érdeklődés azonban 2023 végén hirtelen megugrott, miután a Solana-alapú memecoin, a BONK értéke óriásit emelkedett, és ezzel párhuzamosan az eszköz tulajdonosai 30 millió tokenhez jutottak hozzá. Ez az árnövekedés lehetőséget adott arra, hogy a telefon értékét meghaladó hozamot érjenek el a vásárlók.

2024 áprilisában hasonló helyzet alakult ki a „Chapter Two” készülék iránt, amikor két macskás témájú memecoin airdrop is érkezett az előrendelések mellé. Ezek, a Maneki (MANEKI) és a Cat in a Dogs World (MEW) tokenek értéke rövid ideig a telefon árát is meghaladta, ami jelentős érdeklődést keltett az új eszköz iránt.

Fontos azonban odafigyelni az ilyen memecoinok esetében, hogy az ember időben realizáljon nyereséget, hiszen deklaráltan nem áll semmilyen érték ezek mögött.

Főbb jellemzők és integrációk

A Solana Seeker egy sor újítással érkezik, többek között a Seed Vault Wallet nevű, mobilra optimalizált kriptotárcával, amely a telefonba épített, önállóan kezelt tárolóval működik együtt. Ez lehetővé teszi a tranzakciók gyorsabb és biztonságosabb kezelését.

A Solana dApp Store új verziója pedig állításuk szerint javítja az alkalmazások felfedezésének élményét. A dAPP Store-van többek között különböző fizetési megoldások, DeFi, DePIN, NFT, mesterséges intelligencia megoldások, valamint játékok is megtalálhatók. A Seeker Genesis Token egyedi NFT-t is kínál, amely különleges jutalmakat, ajánlatokat és tartalmakat old fel a Solana ökoszisztémában.

A Solana jövője és a Seeker küldetése

Anatoly Yakovenko, a Solana Labs társalapítója és vezérigazgatója szerint a Seeker célja, hogy még szélesebb közönség számára elérhetővé tegye a blokklánc technológia mobil használatát. „A Seeker még megfizethetőbb és integráltabb hardverrel és szoftverrel rendelkezik, amely mélyebben összekapcsolódik a Web3 világgal” – mondta.

A Solana közösség lelkesedése a Seeker iránt tovább ösztönözte az ökoszisztéma többi szereplőjét, hogy exkluzív alkalmazásokat, jutalmakat és funkciókat fejlesszenek a készülékhez a hivatalos piacra dobás előtt.

A Seeker tehát nemcsak egy újabb kriptotelefon, hanem a Solana Mobile következő lépése jövőképének megvalósítása érdekében, amely szerint a kriptovilág mobil integrációját kívánja forradalmasítani. Az új készülék funkciói és előrendelései arra utalnak, hogy a Seeker a Web3 világának egyik első meghatározó szereplője lehet, amikor 2025-ben a piacra kerül.

Az ilyen kezdeményezések pedig rendkívül jó fényt vetnek a Solana ökoszisztémára is, hiszen fokozzák az organikus használatot a blokkláncon, amivel pedig növelik annak bevételeit.

A teljesség kedvéért mindenesetre érdemes hozzátenni, hogy a Solana eddigi telefonjait sokan kritizálták, miszerint nem voltak sem jó készülékek, se nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, hogy bármi valódi újdonságot kínáltak volna az okostelefonok világában.

/The Block, Solana/

Solana árfolyamkilátások és fundamentumok 2. rész

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img