A nagybefektetők továbbra is a Solanára fogadnak

spot_img

A kripto-szektorral foglalkozó, jelentős vagyont kezelő befektetők nem változtattak a stratégiájukon a piaci beszakadás ellenére sem.

Előző héten a kriptopiac jelentős esést szenvedett el, mielőtt visszapattant volna, a Bitcoin több mint 15%-ot zuhant, míg az Ether a legnagyobb visszaesését élte meg az FTX összeomlása óta. Ez az eladási hullám, amelyet szélesebb gazdasági aggodalmak és geopolitikai tényezők váltottak ki, fokozta a piaci bizonytalanságot. A The Block újságírója kíváncsi volt, hogy ezek az események jelentős változásokat idéztek-e elő a kriptoalapok stratégiáiban, ezért felkeresett néhány vezető kripto-befektetőt, hogy kiderítse, mik a terveik a jövőre nézve.

A piaci zűrzavar ellenére a legtöbb kriptoalap továbbra is a fundamentumokra összpontosít, és erősen bullish álláspontot képvisel a Solana (SOL) és a DeFi szektor iránt

Joe McCann, az Asymmetric Financial alapítója, vezérigazgatója és befektetési igazgatója a The Blocknak úgy nyilatkozott, hogy cége – amely két likvid alapot kezel kilenc- és nyolcszámjegyű vagyonkezeléssel – továbbra is tart Bitcoint, valamint jelentős súllyal van jelen a Solanában, Etherben azonban nincs kitettségük.

„Egész évben nulla ETH-t birtokoltunk, és semmi okot nem látunk arra, hogy továbbra is birtokoljuk” – mondta McCann. 

„A SOL relatív értéke az ETH-hez képest új csúcsot ért el, ami megerősíti a tézisünket, hogy a SOL továbbra is jelentősen felül fogja teljesíteni az ETH-et.”

A Syncracy Capital társalapítója, Ryan Watkins szintén ezt a nézetet osztotta, kiemelve, hogy a Solana alulértékelt az Ethereumhoz képest.A Solana mostanra szinte minden fontos mutatóban riválisa az Ethereumnak, mégis annak értékének csak egyötödén kereskednek vele.”

Watkins optimistán tekint a Solana ökoszisztémájára is, mondván, hogy az szintén „félre van árazva” az Ethereum ökoszisztémájához képest

“Néhány protokoll 10 milliótól 50 millió dollárig terjedő bevételt termel, évről évre 100%-tól 1000%-ig növekedve, S&P 500-as szorzókon kereskedve – ami az Ethereumon lévő társaiknak csak a töredéke.”

Watkins felhívta a figyelmet a DeFi és az infrastruktúra szektorokra is, megjegyezve, hogy a Syncracy ezekben a területekben látja a legnagyobb növekedési lehetőségeket, amelyek éves szinten három számjegyű növekedést mutatnak

Andrena: egy újabb ígéretes DePin projekt a Solanán

Hasonlóképpen, a Multicoin Capital ügyvezető partnere, Kyle Samani megerősítette a cég elkötelezettségét a Solana iránt, miközben növekvő bizalmát fejezte ki a decentralizált fizikai és virtuális infrastruktúra hálózati projektek (DePIN-ek és DeVIN-ek), valamint a stabilcoinok iránt.

Ruben van den Eshof, a Maven 11 portfóliómenedzsere a globális kamatcsökkentési ciklust említette a stabilcoinok és a DeFi növekedésének katalizátoraként. Elmondta, hogy a további kamatcsökkentések várhatóak, és ennek eredményeként a stabilcoin piac tovább növekedhet, ami meglehetősen előnyös lesz a DeFi számára

A Maven 11 ennek megfelelően pozícionálja magát, stabilcoinokba, illetve ezek kibocsájtóiba – mint a Maker (MKR) – és alacsonyabb piaci kapitalizációjú DeFi tokenek (amelyek korai akkumulációja érdekében érdemes a Gate.io-ra regisztrálni pl, mivel ide jóval hamarabb listáznak ilyeneket, mint a nagyobb tőzsdékre!), mint a Maple Finance (MPL).

Arthur Cheong, a DeFiance Capital alapítója, vezérigazgatója és befektetési igazgatója elmondta, hogy a cég fókusza nemrég a DeFi szektorra helyeződött át, annak erős termék-piac illeszkedése és vonzó értékelései miatt. 

„A DeFi-nek most a legalacsonyabb értékelése 2020 óta, relatíve azokhoz a különböző mutatókhoz/eredményekhez képest, amelyeket követünk” – mondta Cheong.

Cosmo Jiang, a Pantera Capital portfóliómenedzsere hangsúlyozta, hogy a cég továbbra is a fundamentumokra összpontosít, különösen a blokktér, DeFi, DePIN-ek és AI területén. A Pantera befektetései között szerepel a Solana, Toncoin (TON), Hivemapper (HONEY), Geodnet (GEOD), Near (NEAR) és Bittensor (TAO), ami a különböző szektorok iránti széleskörű érdeklődést tükrözi.

Végül Joey Krug, a Founders Fund alapítója beszélt személyes allokációiról, amelyek növekedtek a „blue-chip” DeFi eszközök, mint az Uniswap (UNI), Fantom (FTM) és Akash (AKT) projektekben, és szerinte mind ígéretes közép- és hosszú távú katalizátorokkal rendelkeznek.

Megelőzheti a Solana az Ethereumot?

Összességében tehát a kriptoalapok továbbra is nagy tétet tesznek a Solanára és a DeFi szektorra, miközben figyelmen kívül hagyják a közelmúltbeli piaci volatilitást, és a fundamentálisan erős, jelentős bevételeket és nyereségeket termelő projektekre koncentrálnak.

Az Ethereum ETH-je úgy tűnik háttérbe szorult a befektetők körében, ami az ETH/BTC és az ETH/SOL grafikonján is jól látszik. Ez a trend pedig egyelőre nem látszik megtörni.

Kapcsolódó cikkeink: Solana árfolyamkilátások és fundamentumok első és második rész.

/The Block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img