Solana árfolyamkilátások és fundamentumok 1. rész

spot_img

Az elmúlt hónapokban a Solana (SOL) árfolyama jelentősen visszaesett, márciusi csúcsához képest mintegy 35%-kot korrigált.

A jelenlegi piaci helyzet ellenére azonban úgy véljük, hogy a $SOL jelentős kitörés előtt áll. Ennek oka a Solana folyamatosan javuló fundamentumai, amelyek árfolyammal ellentétben rohamosan javuló tendenciát mutatnak hónapról hónapra.

Korábban már foglalkoztunk vele, hogy vajon alulértékelt-e a Solana, illetve hogy piaci kapitalizációja megelőzheti-e az Ethereum-ét? A mai elemzésünk első felében ismét górcső alá vesszük hogyan javultak a blokklánc fundamentumai, majd a következőkben az árfolyam lehetséges kilátásait is.

Folyamatosan javuló fundamentumok

Amikor egy eszköz ára 35%-kal visszaesik, az első dolog, amit tennünk kell, hogy megnézzük a fundamentumokat, hogy lássuk, változott-e valami. 

Egy blokklánc elemzésekor bizonyos mérőszámok kulcsfontosságúak. Ma ezeket a metrikákat fogjuk megvizsgálni.

1. Blockchain Díjak: A blockchain díjak kulcsfontosságúak, mivel a felhasználók hajlandóságát mutatják, hogy fizessenek a tranzakciókért. Ez pedig az adott blokkláncra épített digitális termékek és szolgáltatások iránti keresletet tükrözi. A Solana díjai 2024 márciusa óta magasak maradtak, havi 80 millió dollár körüli értékkel. Ez a tartósan magas díj azt jelzi, hogy a Solana felhasználói aktivitása és elkötelezettsége erős maradt.

Monthly transaction fees on Solana
A havi tranzakciós költségek igen magasan maradtak a Solanán | Forrás: MilkRoad and Dune Analytics
Sol transaction fees
A Solana felhasználók júniusban majdnem 53 millió dollár tranzakciós költséget fizettek ki, ami a negyedik legnagyobb bevételt jelentette az összes blokklánc közül | Forrás: Token terminal

2. Aktív tárcák: Júniusban több mint 14 millió aktív tárca volt a Solanán, ami jelentős növekedést jelent. Ez az adat azt mutatja, hogy új felhasználók folyamatosan csatlakoznak a hálózathoz, és ez erős növekedést mutat az aktív felhasználók számában.

Monthly active wallets on Solana
Folyamatosan növekszik az új aktív tárcák száma a Solanán | Forrás: Dune analytics

3. Kereskedési volumen: A Solana havi kereskedési volumene 30-40 milliárd dollár között mozog, ami figyelemre méltó. Ez a magas volumen egészséges piacot jelez, és a Solana a második helyen áll az Ethereum után a DEX volumenek tekintetében. Ez a növekedés még inkább figyelemre méltó, mivel más blokkláncok volumene csökkent az elmúlt három hónapban.

DEX folume on Solana
A Solana DEX-ein a második legnagyobb a kereskedési volumen az összes blokklánc közül, egyedül az Ethereum előzi meg (júliusban azonban egyelőre a Solana vezet)| Forrás: DefiLama

4. Forgalomban lévő stabilcoinok a Solanán: Jelenleg 3,34 milliárd dollár értékű stablecoin forog a Solana hálózatán, ami a kriptopiac gyengélkedése ellenére is meghaladja az áprilisi all time high szintet! Ez a töretlen növekedés egy bullish indikátor.

Total market cap on Solana
A Solanán lekötött stabilcoin mennyisége növekszik, ami egy rendkívül bullish indikátor, mnelyet a SOL ára nem követett még le | Forrás: DefiLama

Cikkünket egy második részben folytatjuk.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img