Hamarosan érkezik az AllUnity euró alapú stabil érméje

spot_img

A Deutsche Bank tulajdonában lévő vagyonkezelő órás, a DWS Group tavaly decemberben jelentette be, hogy több céggel kötött partner megállapodás részeként euróban denominált stabilcoint vezetnek be 2024-ben az Európai Unióban. Az AllUnity néven indított pénzügyi vállalkozásban a DWS Group mellett a Flow Traders és a Galaxy Digital kapott helyet.

A cég még nem közölt további részleteket a stabil kripto eszközről, de az már szinte biztos, hogy a német Szövetségi Pénzügyi Felügyelet (BaFin) fogja szabályozni. “Rövid távon a kripto befektetőktől várunk keresletet az euró alapú stabilcoinunk iránt, középtávon viszont már az ipari szereplőkre és a hagyományos pénzügyi szereplőkre is számítunk” – mondta Stefan Hoops, a DWS vezérigazgatója.

Az AllUnity kripto terméke abszolút meg fog felelni a MiCA keretrendszer által kialakított szabályozási normáknak Európában. Június 30-i bevezetése óta a keretrendszer átfogó szabványokat határozott meg a stabil érmék kibocsátására vonatkozóan, beleértve a fehér könyv kiadását, az irányításra, a tartalékkezelésre és a szabványokra vonatkozó követelményeket is.

Kapcsolódó cikkünk:

A nagyobb iparági szereplők már végrehajtották a szükséges változtatásokat és lépéseket a MiCA szabályok betartása érdekében. Korábban a Kripto Akadémia is beszámolt arról, hogy a Circle, az USDC és az EURC stabilcoinok kibocsátója, július 1-jén megszerezte az Electronic Money Institution (EMI) licencet. Ez a licenc egy alapkövetelmény minden olyan kibocsátó számára, aki dollár- és euró alapú kripto tokeneket kíván piacra dobni az EU-n belül.

A MiCA kompatibilis stabil érmék aránya a nem kompatibilis stabil érmékhez képset (forrás: Kaiko)

A nagyobb kriptotőzsdék, mint például a Binance és az OKX, már eltávolították kínálatukból a nem megfelelő stabil érméket, hogy megfeleljenek az új európai szabályoknak. A Kaiko legutóbbi jelentése alapján a szabályozásnak megfelelő stabil érmék aránya nőtt az elmúlt évben, azonban a nem megfelelő stabil érmék aránya továbbra is magas a piacon. Ez a kategória a teljes stablecoin mennyiség 88%-át teszi ki.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

AllUnity – egységben az erő | újabb euró alapú stabilcoin érkezik három pénzügyi óriástól

/beincrypto, DWS, kaiko/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img