AllUnity – egységben az erő | újabb euró alapú stabilcoin érkezik három pénzügyi óriástól

spot_img

A kriptovaluta ipar fellendülése miatt egyre több hagyományos pénzintézet igyekszik kihasználni a kriptovalutákból származó előnyöket. 2023-ban bankóriások és befektetési intézmények tucatja merészkedett a szektorba, és olyan eszközöket kezdtek el kínálni lakossági és intézményi befektetőknek, mint például a bitcoin, az ethereum és a stabilcoinok.

Az elmúlt hetekben több olyan bejelentést láttunk hagyományos pénzügyi intézményektől, amelyek euró alapú stabilcoinok létrehozásáról szóltak. Valószínűleg a MiCA törvénytervezetnek köszönhetően elsősorban potenciális üzleti lehetőséget látnak ezek az intézmények a még kialakuló félben lévő euró alapú stabilcoin piacban, amiből nem akarnak kimaradni.

Kapcsolódó cikkünk:

Legutóbb a Deutsche Bank tulajdonában lévő vagyonkezelő órás, a DWS Group jelentette be december 13-án, hogy több céggel kötött partner megállapodás részeként szintén euróban denominált stabilcoint vezetnek be hamarosan, a jövő év folyamán az Európai Unióban. Az AllUnity néven indított pénzügyi vállalkozásban a DWS Group mellett a Flow Traders és a Galaxy Digital kapott helyet.

AllUnity: a DWS, a Flow Traders és a Galaxy közös euró alapú stabilcoin tervezete

A Flow Traders szintén ugyanazon a napon jelentette be az AllUnity megalakulását, amelynek küldetése az on-chain gazdaság forradalmasítása egy teljesen fedezett, euróban denominált stablecoin kibocsátása. Az AllUnity-t a BaFin, Németország pénzügyi felügyeleti hatósága fogja szabályozni. Az AllUnity hosszabb távú célja a digitális eszközök tömeges piaci elfogadásának felgyorsítása és természetesen a tokenizáció.

Az AllUnity három világszínvonalú cégből áll, amelyek jelentős piaci részesedéssel és tapasztalattal rendelkeznek. A partnerség egyesíti a DWS erős portfóliókezelési- és termékstrukturálási képességeit, a Flow Traders vezető likviditásnyújtási szakértelmét mind a hagyományos, mind a digitális eszközök terén világszerte, valamint a Galaxy műszaki infrastruktúráját és a befektetőknek nyújtott innovatív digitális eszközmegoldások terén elért eredményeit. Ezenkívül a Galaxy teljes tulajdonú leányvállalata, a GK8 licenceli a tokenizációs és letétkezelési technológiát, hogy támogatni tudja az AllUnity stabilcoinjának fejlesztését. 

Az AllUnity kriptopénz szolgáltatások széles skáláját kínálja majd, elsősorban euróban denominált stabilcoin kibocsátásra összpontosítva intézményi, vállalati és magánbefektetők számára. Székhelye a németországi Frankfurtban lesz és a német pénzügyi hatóságnál, a BaFin-nél fogja kérelmezni az elektronikuspénz-engedélyt, hogy biztosítani tudja a régióban a szabályozási megfelelési intézkedéseket. A cég 2024 első negyedévében kezdi majd meg a működését, de stabilcoinját csak a szükséges engedélyek megszerzése után fogja bevezetni.

Olvasd el ezt is:

A céget a BitMex korábbi kriptotőzsde vezetője, Alexander Höptner fogja vezetni, aki hangsúlyozta az együttműködés fontosságát:

“Az AllUnity meggyőződésünk szerint hozzá fog járulni a stabilcoin piac növekedéséhez, mivel a MiCA olyan szilárd szabályozási keretet biztosít, amely fokozni fogja a befektetők érdeklődését és védelmét, valamint a piac integritását.”

A Kaiko adatai alapján az elmúlt két évben az euro alapú stabilcoinok iránt nem volt jelentős kereslet, a havi kereskedési volumen átlagosan 90 millió dollár körül alakult, szemben az USD alapú stablecoinok átlagos 600 milliárd dollárjával.

A hírek szerint a DWS Group mindemellett az európai pénzügyi piacra szánt spot tőzsdén kereskedett alapok létrehozása felé is kacsintgat, hasonlóan az amerikában zajló sorozatos spot Bitcoin ETF beadványokhoz.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptovaluta letétkezelői szolgáltatást fog nyújtani a Deutsche Bank

/dws, flow traders, dailycoin, benzinga, liquidity finder/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img