Kriptovaluta kereskedést vezet be januártól az osztrák Raiffeisen Bank

spot_img

A kriptovaluták hagyományos bankszektorban való egyre szélesebb körű elterjedését jelzi az alábbi jelentős előrelépés is, miszerint a Raiffeisen Bank International 2024. január végéig kriptovaluta kereskedési szolgáltatást kíván bevezetni lakossági ügyfelek számára.

A kezdeményezés Bécsben, a 97 éves bank székhelyén fog elindulni, a helyi kriptopénz tőzsdével, a Bitpanda közreműködésével. A két szolgáltató közötti megállapodás még idén év elején történt meg. 

„Az ügyfél mobileszközén a Raiffeisen alkalmazáson keresztül léphet be a Bitpanda felületébe. A mindennapos utalásokhoz hasonlóan ismerősek lesznek ezek a lépések. A kriptovalutákkal történő kereskedés megerősítése pontosan úgy fog működni, ahogyan a számlák közötti banki átutalás történik” – mondta Curt Chadha, a bank innovációs vezetője egy interjúban.

Az Európai Unióban és Kelet-Európában mintegy 215 milliárd dolláros vagyonnal és 17,8 millió ügyféllel rendelkező bank kriptovaluták felé történő nyitása nem új keletű. A Raiffeisen Bank International stratégiája az, hogy ellenőrzött, szabályozott módon alkalmazkodjon a kriptovaluta szolgáltatások iránti növekvő kereslethez.

“A Bitpanda-val való partnerség vizsgálatának célja az volt, hogy egy innovatív, biztonságos aspektussal bővítsük termékkínálatunkat, és minden ügyfél számára lehetővé tegyük a kripto portfolió felépítését” – mondta Michael Höllerer, a Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien vezérigazgatója.

A nyilatkozat szerint a bank kriptos szolgáltatása elsősorban olyan ügyfeleket céloz meg, akik digitálisan jártasak, de talán csak egy kis befektetést szeretnének végrehajtani, ellentétben más bankok ajánlataival, amelyek olyan gazdag egyéneket céloznak meg, akik milliókat fektetnének be.

A Bitpanda törekszik a megfelelőségi szabályok betartására

A 2014-ben Bécsben alapított Bitpanda Ausztriában az Osztrák Pénzpiaci Hatóság (FMA) és a németországi Szövetségi Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (BaFin) felügyelete alatt áll. A tőzsde szabályozott kereskedési, befektetési és letétkezelési szolgáltatásokat nyújt különféle eszközökhöz, beleértve a részvényeket, ETF-eket, kriptovalutákat, nemesfémeket és árucikkeket.

Cikkajánló:

Ez a szabályozási megfelelés további hitelességet ad a Raiffeisennel közös partnerségnek, és a Bitpandát olyan platformként pozicionálja, amely megkönnyíti a biztonságos és szabályozott hozzáférést a különböző eszközosztályokhoz is a MiCA hatályos bevezetése után.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

1 euróra csökkentettük a Kereskedési Tippek előfizetés árát

/raiffeisen, coinjournal, coindesk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img