Bitpanda – Coinbase együttműködés

spot_img

A Coinbase újabb lépést tett afelé, hogy elhagyja az Amerikai Egyesült Államokat. A jövőben a bécsi székhelyű Bitpanda-val fog együttműködni, hogy elérje az európai ügyfeleket és egyben a Bitpanda likviditási és letétkezelési szolgáltatója lesz.

A bécsi székhelyű Bitpanda licencszerződést kötött a Coinbase-szel. A megállapodás értelmében a Coinbase likviditásszolgáltatóként fog csatlakozni a Bitpanda Technology Solutions vállalathoz, a Bitpanda befektetés szolgáltatási ágához, amely a Coinbase Prime letétkezelési szolgáltatásait fogja használni.

Ez az ügylet a közlemény szerint megnyitja majd az utat a Coinbase Institutional Egyesült Államokon kívüli ügyfelei számára, hogy a Bitpanda befektetés szolgáltatási platformját használhassák.

A platform intézményi ügyfelei integrálhatják a kereskedési infrastruktúrát, hogy saját ügyfeleiknek kereskedési, befektetési és letétkezelési szolgáltatást kínálhassanak többek között részvényekre és kriptovalutákra vonatkozóan. A Bitpanda szolgáltatását az osztrák Raiffeisen, a német N26 neobank, a francia Lydia fintech cég és a brit Plum már használja.

Gyakorlatilag a Bitpanda összekapcsolja az amerikai tőzsdeóriást az európai bankokkal, amelyek digitális eszközöket szeretnének kínálni ügyfeleiknek. Mindkét cég hangsúlyozta, hogy magas KYC-szabványokkal rendelkező, szabályozott szervezetekről van szó.

“A Bitpanda és a Coinbase közös ambíciója, hogy a digitális eszközökbe való befektetést szabályozott módon biztonságossá és védetté tegyük. A Coinbase hatalmas likviditási potenciállal, tőzsdével és letétkezelési tapasztalattal rendelkezik, de nincs meg a megfelelő infrastrukturális rétegük, amit egy harmadik fél integrálhatna” – mondta Lukas Enzersdorfer-Konrad, a Bitpanda vezérigazgató-helyettese és COO-ja írásos nyilatkozatában. 

A Coinbase még tavaly októberben kapott  működési engedélyt a Szingapúri Monetáris Hatóságtól (MAS). Nemrégiben a vállalat szintén engedélyhez jutott a Bermudákon nemzetközi tőzsde működtetésére, ahol a tervek szerint határidős kereskedési lehetőséget fog biztosítani. A Coinbase Kanada, Nagy-Britannia és Bermuda után, Brazíliában, Szingapúrban, Dubajban és a kriptobarát szabályozási környezetet létrehozó Hongkongban is elkezdte kialakítani regionális központjait.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Nemzetközi vizekre evez a Coinbase

/coinbase, bitpanda, coindesk, the block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img