Letétkezelési és kereskedési szolgáltatásokra kapott engedélyt a francia bankóriás

spot_img

A francia bankóriás, a Societe Generale kripto ágazata, az SG Forge megkapta a francia pénzügyi hatóság, az Autorité des Marchés Financiers (AMF) által kibocsátott működési engedélyt kriptopénz letétkezelési és kereskedési szolgáltatásokra.

Az AMF honlapja szerint a bank 2022. szeptember 27-től digitális eszközök vételére, eladására, kereskedésére és letétkezelésre jogosult.

Az elmúlt hónapokban számos kriptoipari szereplő kapott digitális eszközszolgáltatói engedélyt Franciaországban, köztük a Binance, a Crypto.com és a Bitpanda.

A Binance például ugródeszkának tekinti Franciaországot az európai terjeszkedéshez. Korábban már egy inkubátor programot is létrehozott 100 millió dolláros befektetésen keresztül, valamint CZ az országban képzeli el a tőzsde globális főhadiszállásának kialakítását is.

Franciaországban úgy néz ki, hogy lassan mainstream lesz a kripto. Az, hogy az ország egyik legnagyobb pénzintézetének leányvállalata szabályozói jóváhagyást kapott, megnyithatja az utat a többi kereskedelmi bank előtt is. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Működési engedélyt szerzett a Crypto.com az Egyesült Királyságban

/coindesk, financial times/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img