Működési engedélyt szerzett a Crypto.com az Egyesült Királyságban

spot_img

A Crypto.com megkapta a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) engedélyét arra, hogy kriptotermékeket és kriptoszolgáltatásokat nyújtson az európai szigetországban, megfelelve a helyi szabályozásoknak, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni jogszabályoknak.

“Ez egy jelentős mérföldkő a Crypto.com életében. Elkötelezettek vagyunk az Egyesült Királyság piaca iránt. Az Egyesült Királyság stratégiailag fontos piacot jelent számunkra, hiszen globális kripto központ kíván lenni” – mondta Kris Marszalek, a Crypto.com társalapítója és vezérigazgatója. 

Az FCA több kriptotársaság regisztrációs kérelmét is elutasította még tavasszal. A szabályozó kijelentette, hogy ezután is “egy sólyom gyorsaságával fog lecsapni a fogyasztóvédelem érdekében“.

Az utóbbi hetekben a tőzsdének számos engedélyt sikerült megszereznie a világ minden tájáról. A hét elején a Crypto.com lett az első platform, amely megkapta az Ontario Securities Commission jóváhagyását Kanadában. A múlt héten, a dél-koreai felvásárlásoknak köszönhetően a Crypto.com szintén engedélyt szerzett, hogy eszközszolgáltatóként működhessen az országban. A múlt hónapban jelentette, hogy az olasz felügyeleti szervtől, az Organismo Agenti e Mediatori (OAM) szabályozói jóváhagyását is megkapta.

Az Európai Unióban várható kriptovaluták szabályozásának (Markets in Crypto Assets, MiCA) fényében, a cégek versenyt futnak egyrészt az idővel, másrészt a nemzeti pénzügyi felügyeleteknél történő regisztrációkért. A javasolt jogszabály ugyanis lehetővé tenné, hogy a kriptopiaci szolgáltatók egyetlen nemzeti hatóság engedélyével az egész EU-ban kínálhassák majd szolgáltatásaikat.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Globális kripto központ kíván lenni az Egyesült Királyság

beincrypto, crypto.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img