Kiderült mely kriptos cégek állhatnak le az Egyesült Királyságban a jövő héten

spot_img

Korábban már írtunk róla, hogy a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) kötelezi a bitcoin automaták üzemeltetőit, hogy azonnal állítsák le a gépeiket. Ellenkező esetben jogi eszközökkel fog fellépni a Felügyelet. Pár napja az is kiderült, hogy kevesebb, mint egy hét alatt tizenhat kriptotársaság kényszerülhet bezárásra az Egyesült Királyságban.

Az alábbi kriptos vállalkozások – köztük a Revolut, a Wirex, a Copper, a Blockchain.com, a Cex.io és a Coinburp – csak ideiglenesen vannak bejegyezve a Brit Pénzügyi Felügyeletnél (Financial Conduct Authority), holott már több hónapja elindították a regisztrációs folyamatokat.

Ha 2022. március 31-ig nem kapnak teljes körű működési engedélyt az Egyesült Királyságban, akkor nagy valószínűséggel más joghatóság alá kell költözniük.

A közelgő határidő különösen fájdalmas a Revolut számára, hiszen még tavaly nyáron egy finanszírozási kör során 33 milliárd dollárra tett szert, és az országban többé nem kínálhatna kriptoszolgáltatásokat.

Az ideiglenes regisztrációs rendszert az FCA azért hozta nyilvánosságra, hogy a kriptotársaságok folytathassák a kereskedést, amíg a szabályozó hatóság el nem végzi az átvilágítását. Sok ilyen cégnek van ilyen függőben lévő kérelme.

Eredetileg 2021. július 9-én kellett volna véget érnie a regisztrációs folyamatoknak, de tavaly júniusban meghosszabbították a jelenlegi 2022. március 31-i időpontig.

Zavaros helyzet

Számos kripto cég teljes körűen be van jegyezve a FCA-nál, ami azt jelenti, hogy nem érinti őket ez a közelgő határidő. Ezek közé tartozik többek közt a Winklevoss ikrek Gemini tőzsdéje, a Fidelity Digital Assets, az Uphold, az eToro, a Skrill és a Paysafe. A tengerentúlon bejegyzett kriptoplatformok, köztük a PayPal és a Coinbase szintén a szokásos módon folytathatják működésüket.

A CNBC szerint számos kripto vállalat, amely megpróbált csatlakozni a teljes körű nyilvántartáshoz, felháborodását fejezte ki a jelentkezési folyamat miatt és azzal vádolták a szabályozót, hogy lassú és nem reagál időben. Az egyik ügyvéd így nyilatkozott:

“A folyamat teljes katasztrófa volt az FCA részéről.” 

Félő, hogy ez a rugalmatlan szabályozási hozzáállás végső soron árthat az Egyesült Királyságnak, amely az Európai Unióból való kilépésről szóló szavazást követően versenyelőnyt próbál kiépíteni.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Lekapcsoltatja a bitcoin ATM-eket az Egyesült Királyság

/coinmarketcap, cnbc, business continuity institute/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img